Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten takaisinsoittopalvelun jonossa yhä runsaasti puheluja

Keusoten lääkärin ja hoitajien vastaanottojen takaisinsoittopalvelu on edelleen pahoin ruuhkautunut, ja takaisinsoittoa terveysasemalta voi joutua odottamaan jopa viikon.

Keski-Uusimaa kertoi Keusoten ruuhkaisesta tilanteesta kesäkuussa, kun takaisinsoittopalvelun jonossa oli 2 000 puhelua.

Takaisinsoittojonoa on pystytty viime viikkoina purkamaan, mutta siitä huolimatta jonossa oli viime viikolla yli tuhat puhelua.

Avopalveluiden päällikkö Päivi Mäkelä-Bengsin mukaan Keusotea vaivaa resurssipula. Sijaisia on ollut vaikea saada ja terveyspalveluiden kysyntä on myös lisääntynyt huomattavasti.

– Korona-aikana monet eivät ottaneet yhteyttä kiireettömissä asioissa terveysasemalle ja nyt näitä asioita puretaan, Mäkelä-Bengs sanoo.

Keusoten tavoitteena on normaalisti vastata kaikkiin lääkärin ja hoitajan vastaanottojen puhelinpalveluun tulleisiin soittoihin samana päivänä.

Tällä hetkellä takaisinsoittopalvelun jono on pisin Tuusulassa ja Nurmijärvellä. Palvelua ruuhkauttaa myös se, että samasta asiasta jätetään useampi soittopyyntö. Useamman soittopyynnön jättäminen ei nopeuta palveluun pääsyä.

– Toivomme, että asiakkaat jättäisivät vain yhden soittopyynnön ja luottaisivat siihen, että otamme yhteyttä, Päivi Mäkelä-Bengs sanoo.

Keusote on järjestänyt puheluiden purkupäiviä, joista viimeisin oli toissa viikonloppuna.

Mäkelä-Bengsin mukaan myös HUS:n Hyvinkään yhteispäivystys on ruuhkautunut.

– Pyydämme, että kiireettömän asian kanssa ei mentäisi päivystykseen. Päivystyksessä annetaan kiireellistä hoitoa, joka ei voi odottaa terveyskeskuksen avaamista, hän sanoo.

Hankala tilanne näkyykin terveysasemien sisällä. Kun puhelinpalvelu ei vastaa ilman viivettä ja päivystys ohjaa kiireettömät takaisin omalle terveysasemalle, osa ihmisistä päätyy kävelemään terveyskeskukseen sisälle.

– Walk in -potilaiden määrät ovat viime aikoina nousseet. Se on huono oravanpyörä, Mäkelä-Bengs sanoo.

Mäkelä-Bengs muistuttaa, että Keusoten terveysasemilla on myös sähköinen asiointikanava Omaolo, joka ei ole tällä hetkellä ruuhkautunut.