Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kellokoskella tietyöt jatkuvat jo toista kesää – Osa autoilijoista kiertää työmaat ja oikaisee pyöräteitä pitkin

Mittavat katutyöt jatkuvat Kellokosken keskustassa jo toista vuotta.

Parhaillaan saneerataan sekä Vanhaa Valtatietä että uutena kohteena Omenalahdentien ympäristöä.

Keski-Uusimaan toimitukseen otti yhteyttä autoilija, joka ihmettelee väliaikaisratkaisujen jatkuvaa huonoa kuntoa. Hyökännummella asuva autoilija ajaa tietöiden ajan etelään mieluummin Vanhan Lahdentien kautta.

Madalletuilla bemareilla ajavat Jesse Hytönen ja Aleksi Salminen tunnistavat ongelman ja ajavat keskustaan rakennettua kiertotietä hyvästä syystä poikkeuksellisen varovasti.

– Helmat ja pohja voivat ottaa kuopissa kosketusta tiehen, he kertovat.

Heistä on hienoa, että Vanhaa Valtatietä kunnostetaan.

– Työ on kestänyt vaan liian kauan, he sanovat.

Tuusulan kunnan yhdyskuntatekniikan päällikkö Petri Juholan mukaan Vanhan valtatien saneeraus on kuitenkin aikataulussa.

– Saneerauksen on alun alkaenkin luvattu valmistuvan tämän vuoden loppuun mennessä. Kohde on laaja, ja saneeraus on hitaampaa kuin uuden tien tekeminen.

Kadun alla kulkee viemäreitä, kaapeleita ja johtoja, joita on kaivettaessa koko ajan varottava. Niiden sijaintitiedot ovat aina noin tietoja varsinkin syvyyssuunnassa.

Urakkaan liittyy muitakin haasteita.

– Työvoiman rekrytointi on ollut haasteellista. Vuokratyövoiman käyttö ja polttoaineen hinnannousu nostavat kustannuksia jonkin verran. Joillakin työmailla, ei meillä, on ollut pulaa myös rakennusmateriaalista, mikä on viivästyttänyt toimituksia.

Vanhan Lahdentien saneerauksen kustannusarvio oli 3,3 miljoonaa euroa, johon Tuusulan kunta sai 0,9 miljoonaa valtionavustusta. Omenalahdentien kustannusarvio on 200 000 euroa.

– Oletusarvo on, että jos pääsemme alle 12 prosentin lisäkustannuksilla, niin voimme olla tyytyväisiä, Petri Juhola toteaa.

Omenalahdentietä saneerataan parhaillaan Koulutien ja Hämeenojantien välillä.

– Kellokosken koululle lisätään kevyenliikenteen yhteyksiä. Lisäksi vahvistetaan katurakennetta, parannetaan kuivatusta ja uusitaan vesijohtoa. Kulku kiinteistöille joudutaan ohjaamaan ajoittain kiertoteitä pitkin. Tavoitteena on saada valmista ennen koulujen alkua.

Poikkeusjärjestelyjen aikana jotkut autoilijat ovat käyttäneet kevyen liikenteen väyliä oikaistaakseen työmaan ohitse.

– Moottoriajoneuvolla ajo kevyenliikenteenväylillä on kuitenkin pääsääntöisesti kielletty, mutta tämänhän varmasti jokainen autokoulun teoriakokeen läpäissyt tietää, Juhola huomauttaa.

Tuusulan kunta saneeraa myös Annanpuistoa. Työn on tarkoitus valmistua lokakuun alkupuolella.