Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korkeakulttuuria Nummisissa matalalla kynnyksellä

Nummisten Tapahtumatalo, entinen seurojentalo, avaa ovensa heinäkuussa 8.-10.7. tarjoillen kuulijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden kuulla maailmanluokan soolokonsertteja idyllisessä kulttuurimaisemassa, peltojen ja metsän keskellä Nummisissa.

Numminen Piano Festival -idean takana ovat Tapahtumatalon nykyiset omistajat Isa Kukkapuro-Enbom ja Henrik Enbom sekä Katriina Heimonen ja Ismo Haapala, jotka omistavat myös Nummisten Ruokalan.

Tapahtuman pääkoordinaattorina ja taiteellisena johtajana toimii Nummisissa osittain asuva pianoteknikko Henri Lidsle, jonka kontakti F-Musiikki tarjosi Lidslelle mahdollisuuden saada tapahtumaan lainaksi arvokas Bösendorfer-konserttiflyygeli, jos hän saisi maailmanluokan esiintyjät soittamaan sitä.

Lidsle onnistui saamaan festivaaleille huikeat esiintyjät, jotka kukin esittävät omat soolokonserttinsa viikonlopun aikana.

Perjantai-iltana konsertoi mäntsäläläinen Tarmo Järvilehto, joka on palkittu muun muassa Maj Lind -kilpailussa.

Lauantaina ohjelmassa ovat klassisen musiikin tunteellinen tulkki Fanny Söderström ja illalla svengaa Joonas Haavisto jazzin pyörteissä.

Sunnuntaina Riitta Paakki avaa päivän jazzilla ja festivaali huipentuu Maj Lind -kilpailun voittajan Mackenzie Melemedin klassisen musiikin konserttiin.

Kuudes tähti konsertissa lienee Bösendorfer-konserttiflyygeli, joita on Suomessa vain kolme kappaletta.

Flyygeli siirretään saliin kuljetusrobotilla, omistajan auktorisoiman henkilön toimesta ja sille tulee mukaan oma ammattivirittäjä.

Nummisten vanhalla seurojentalolla kääntyy samalla uusi lehti, kun rakennusvanhus jatkaa elämäänsä Tapahtumatalona, jossa kyläläiset pääsevät nauttimaan erilaisista tapahtumista.

Tilaa voi jatkossa vuokrata myös omiin juhliin. Salissa tulee olemaan pysyvä Yrjö Kukkapuro Vintage -näyttely.

Paikan remontti jatkuu konsertin jälkeen ja heinäkuun puolivälin jälkeen Nummisten Ruokala avaa ovensa talon toisessa päässä.

– Nimesimme tapahtuman festivaaliksi, koska halusimme tuoda esiin tämän ainutlaatuisen tilaisuuden kokea korkeakulttuuria jossain muualla kuin Finlandia-talossa tai Musiikkitalossa Helsingissä. Nyt se toteutuu ja on varmasti ainutlaatuinen kokemus monille. Ja kyseessä on todella matalan kynnyksen tapahtuma eli ei tarvitse tälläytyä, crocsit jalassa voi hyvin tulla, nauraa Kukkapuro-Enbom.

Numminen Piano Festival Nummisten Tapahtumatalolla 8.–10.7. Lippuja sekä Tiketissä että ovella.