Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sääksjärvellä nähdään taas viikonloppuna Wanhan kaluston kavalkadi

Sääksjärven Ali-Metsän tilan peltonurmi täyttyy toistamiseen vivahteikkaasta ajoneuvokalustosta lauantaina ja sunnuntaina 2.–3.7.

Wanhan Kaluston Päivät kutsuvat paikalle kaikkinaisia ajoneuvoja, työkoneita ja autoja 1920-luvulta 80-luvulle.

Jos tuntee jonkin tuommoisen omistavansa, niin sen kanssa nyt liikkeelle ja nokka osoitteeseen Sääksjärventie 651.

Viime vuoden lajissaan ensimmäinen tapahtuma oli tarkoitettu muutaman naapuruksen pienen piirin virkistäjäisiksi koronan niin salliessa, mutta puskaradio ja some tuottivat paikalle nähtävää ja kävijöitä siten, että tämän vuoden tapahtumasta päätettiin hiukan jo elämöidä, kerrotaan sääksjärvisistä ajoneuvohistoriallisista piireistä.

Yllä sanottua vanhempaakin kalustoa voi olla, mutta ei enää ysärikamaa.

Mahdollisiin kaluston näytteille asettamista ja muutakin aihetta liippaavaa koskeviin tiedusteluihin vastaa numerossa 0400 929193 Jukka Hietala.

Tapahtuman yleisö arvostaa sitä, että näyttelyyn kalustoa tuovat ihmiset vääntävät silmäterästään ns. perustietolappusen, jossa lukee tikkukirjaimin, mikä laitos, miltä vuodelta, tärkeimmät tekniset tiedot ja mahdollisesti entisöijän tai omistajan nimi.

Paikan päällä on pikku lisäherkkuna molempina päivinä tiedossa muutaman näyttelyesineen historiaa valottavia tietoiskuja kevyen kenttäesitelmän muodossa.

Wanhan kaluston ihailuun on vapaa pääsy, parkkitilaa piisaa samoin kuin kahvia, naposteltavaa ja virvokkeita.

Kalustohyörinän aika on molempina päivinä kello 10 ja 15:n välillä.