Asumis- ja hoivapalvelualan yritys Hoivamme avaa syyskuussa Mäntsälässä – "Ala tarvitsee muutosta"

Uusi kotimainen asumis- ja hoivapalvelualan yritys Hoivamme avaa ensimmäisen hoivakotinsa syyskuussa Mäntsälään, myöhemmin Nurmijärvelle, Kellokoskelle ja Kuopioon. Tavoite on kova: laajentua nopeasti valtakunnalliseksi toimijaksi.

Hoivamme aikoo osaltaan kehittää arvokasta vanhuutta ja hoitajien työelämää. Uuden näkökulman yhtiö tarjoaa siinä, että vuoden työssäolon jälkeen jokaiselle hoitajalle tarjoutuu vastikkeetta mahdollisuus yrityksen osakkeisiin.

Tällä halutaan lisätä etenkin hoitajien hyvinvointia ja sitoutumista työhön. Osakkeista 49 prosenttia omistaisivat työntekijät.

Moni hoiva-alan osaaja suunnittelee alanvaihtoa, mikä kertoo alalla vallitsevasta muutostarpeesta.

– Ala tarvitsee muutosta. Haluamme sitouttaa hoitajat työhön ja näyttää, että arvostamme heidän työpanostaan. Laadukas hoiva syntyy yhdessä tekemisestä. Arjessa kannustamme yhteen hiileen puhaltamiseen. Sen avulla luomme parempaa työyhteisöä ja lisäämme motivaatiota työhön, sanoo Hoivamme-yhtiön perustajaosakas Amos Janhunen.

Osakkuus on työntekijöille vapaaehtoista eikä sitä varten tarvita pääomaa tai pankkilainaa.

Osakkuus edellyttää osallistumista työntekoon ja osakkuus päättyy viimeistään työsuhteen päättyessä.

– Emme varmasti ole ensimmäisiä, jotka tällaista ovat pohtineet. Mielestämme olemme löytäneet osakkuusohjelmaan fiksun ja läpinäkyvän mallin. Ennen kaikkea osakkuus on tärkeä viesti: henkilöstö saa osuutensa hyvällä työllä tehdystä tuloksesta, Janhunen lisää.

Hoivamme-kodit tarjoavat tehostettua palveluasumista ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville sekä kevyempää palveluasumista säännölliseen avuntarpeeseen.

Myöhemmässä vaiheessa yritys tulee tarjoamaan myös tuettua palveluasumista omissa asunnoissa.

Vasta toimitusjohtajana aloittanut, alalta pitkän kokemuksen omaava Christina Varsamäki kertoo, että henkilöstön palkkaaminen Mäntsälään on parhaillaan käynnissä.

– Asiakkaaksi voi tulla kunnan sijoittamana, yksityisesti tai kunnan myöntämällä palvelusetelillä. Asiakkaaksi voi hakeutua milloin vaan, ja Mäntsälään asiakaspaikat ovat parhaillaan haussa. Asiakkaat voivat olla meihin yhteydessä sähköpostilla info@hoivamme.fi tai soittamalla numeroon 020 155 1222. Neuvomme mielellämme lisää.

Hoitomaksu määräytyy asiakkuuden perusteella. Kunnan sijoittamana ja palvelusetelillä maksu määräytyy asiakkaan tulojen perusteella kunnan tekemän asiakaspäätöksen pohjalta.

Yksityisille asiakkaille hinnoittelu määräytyy tarvittavien palveluiden mukaan.

Neuvottelut hoitotarpeesta käydään tapauskohtaisesti.

Hinnat ovat samaa luokkaa muiden palvelutuottajien kanssa.

– Ympärivuorokautisen hoivan asiakkaille hoivamaksuun kuuluu yksikössä tapahtuva ympärivuorokautinen valvonta, apu, ja hoiva. Lisäksi arjen ohjelmat, aktiviteetit, ateriat ja pyykkihuolto kuuluvat hintaan, laskee Varsasmäki.

Henkilökohtaisten tarvikkeiden ja lääkkeiden kustannukset ovat jokaisen omalla vastuulla.

Vuokrasopimus tehdään jokaisen kanssa erikseen ja vuokra maksetaan erikseen.

Kaakkumäentien varteen

Uusi hoivakoti on rakenteilla Kaakkumäentie 6:een. Talossa on 32 paikkaa ryhmäkotimuotoista asumista pääsääntöisesti ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville.

Jokaisella asiakkaalla on oma huone wc- ja peseytymistiloineen ja yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat. Huoneen perusvarustukseen kuuluvat sänky, yöpöytä ja verhot, oma kalustus on tervetullutta. Jyvitetyt neliöt ovat noin 39 m2. Oma huone on 20 m2.

Hoivamme Oy:n taustahenkilöt ja operatiiviset perustajaosakkaat ovat Kari Kolu, Amos Janhunen, Carita ja Jarkko Koivisto sekä toimitusjohtajana aloittanut Christina Varsamäki.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut