Sälinkään kyläkaupan ovet sulkeutuvat kesäkuun lopulla – "Ollaan mietitty myös ihan vaan kesäkaupan pitämistä ensi vuonna"

Vuodesta 1954 kauppana Sälinkäällä toiminut rakennus hiljenee 30.6., kun kauppiaspariskunta Antti ja Heli Salonen lopettavat K Sälinkään kyläkaupan toiminnan.

Salosten pyörittämä kyläkauppa on palvellut sälinkääläisiä vajaa viisi vuotta ja on sinä aikana mukavasti elävöittänyt kylää – ja toiminut varsinkin mökkiläisille tärkeänä tukikohtana kesäaikaan.

Energian, polttoaineen ja lähes päivittäin nousevien elintarvikkeiden hinnat ovat aiheuttaneet sen, ettei toimintaa kannata enää jatkaa.

Niinpä Saloset ajavat kyläkaupan toiminnan alas välttyäkseen tulevilta tappioilta.

– Pikkupuodeille kokonaisvaltainen ruoan toimittaminen on haaste, emme pysty kilpailemaan markettien kanssa, toteaa Antti Salonen.

– Taloudellisesti tämä oli vielä ihan ok, mutta kahden henkilön tuntimäärään nähden tulos oli vähän liian pieni.

Itse kiinteistö on Salosten omistama ja toiminnallekin olisi ollut kaksi innokasta jatkajaa, jotka eivät kuitenkaan päässeet pankin kanssa yksimielisyyteen vakuuksista.

Saloset uskovat kaupan uuteen elämään esimerkiksi kahvilakioskina, jos sopiva yrittäjä löytyy. Myös kesäkaupan mahdollisuus on mietinnässä.

– Ollaan mietitty myös ihan vaan kesäkaupan pitämistä ensi vuonna, mutta en lupaa mitään. Asia saa nyt muhia talven yli ja viimeistään keväällä tehdään sitten päätös.

Kyläkaupan sulkeuduttua Saloset jatkavat keilahallin kahviossa. Vastavalmistuneen terassiin yhteyteen on tulossa minigolf-rata, jonka yrittäjä toivoo aukeavan vielä heinäkuun aikana.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut