Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälä kolmen kärjessä KUUMA-alueen muuttovoittokunnista – 21 000 asukkaan lukumäärä ylittyi

Mäntsälässä asukasmäärän kasvu on ollut nousujohteinen koko alkuvuoden. Tammi–toukokuun 169 henkilön väestönlisäyksellä Mäntsälä sijoittuu KUUMA-alueella muuttovoittokuntien kärkikolmikon kolmanneksi. Ykkössijaa pitää Järvenpää (+ 375 asukasta) ja kakkossijaa Tuusula (+ 309 asukasta).

Tilastokeskuksen viimeisimmän ennakkotilaston mukaan kunnan väkiluku on nyt 21 006 henkilöä.

Mäntsälän väkimäärän muutosprosentti oli tämän vuoden tammi–toukokuun tarkasteluvälillä + 0,8 %. Koko viime vuonna muutos oli yhteensä + 0,3 % kunnan väkiluvun ollessa joulukuun 2021 lopulla 20 837.

– Olemme iloisia, että pitkäjänteinen työ Mäntsälän veto- ja pitovoiman lisäämiseksi näyttää tuottavan tulosta. Mäntsälä on tällä hetkellä erittäin vetovoimainen. Vahvuuksia ja vetovoimatekijöitä tuodaan määrätietoisesti markkinoinnissamme esiin, Mäntsälän kunnanjohtaja Hannu Laurila sanoo kunnan tiedotteessa.

Korona-aikana pääkaupunkiseudun kehyksenä sijaitsevat kunnat ovat jatkaneet kasvuaan. Kiinnostus väljempään ja rauhallisempaan asuinympäristöön näyttää etätyömahdollisuuksien yhä jatkuessa koituvan myös Mäntsälän eduksi.

Hyvästä kehityksestä huolimatta huolta herättää syntyneiden lasten vähäinen määrä.

Esimerkiksi huhti- ja toukokuussa Mäntsälään syntyi yhteensä vain 15 lasta. Tämä ei tosin ole vain Mäntsälän ilmiö, sillä syntyvyyden lasku on nähtävissä koko Suomessa.

– Meillä on edelleen tilaan kasvaa ja kehittyä. Asukasluvun kasvu on kunnan keskeinen elinvoiman mittari, ja tämän hetken kasvu vastaa hyvin valtuuston asettamaa tavoitetta. Kasvu tuo menoja, mutta itse näen, että kasvu tuo myös pitkällä aikavälillä liikkumavaraa ja rahoituskykyä, Hannu Laurila summaa.