Sex Tape Suomessa keskeisintä oli parisuhde – Jori Kota-aho: "Hyvällä hengellä meiltäkin kyseltiin asioita, että mitä haluamme näytettävän"

Sex Tape Suomen ensimmäinen tuotantokausi esitettiin kaksi vuotta sitten.

Ennakkoon kohua herättänyt ohjelma olikin lopulta herkkä, uskalias ja suorasukainen parisuhdeohjelma, jossa keskusteltiin tavallisten suomalaisten parisuhteisiin ja erityisesti seksielämään liittyvistä ongelmista.

Ohjelman toiselle tuotantokaudelle osallistui myös mäntsäläläinen pariskunta, kun Jori ja Rita Kota-aho olivat hakeneet mukaan ohjelmaan. Idea ohjelmaan hakemisesta tuli kaveripariskunnalta, joka oli osallistunut ohjelman aikaisemmalle tuotantokaudelle.

Osallistuminen televisiotuotantoon oli pariskunnalle jo tuttua, sillä he ovat osallistuneet aiemmin yhdessä Tuttu Juttu Show’hun, ja Jori on lisäksi itse ollut mukana kilpailijana ja osallistujana Duudsonien Päällikössä, Gladiaattoreissa ja Ennätystehtaassa.

Kokemuksista viisastuneena Kota-ahot tietävät, että aina ei videomateriaalista saada kasaan sellaista lopputulosta, joka tukisi omaa kokemusta kuvausten etenemisestä, mutta Sex Tapessa heidän tarinansa tuotiin hyvin esiin.

– Ei tarvinnut miettiä, että oliko tarinani kerrottu oikein, että tästä jäi sellainen kuva, että ei ollut leikattu oudosti tai harhaanjohtavasti, Rita kertoo.

– Se myös piti katsojan hyvin otteessaan, Jori lisää.

Ohjelman kuvaaminen järjestettiin niin, että pariskunta kuvasi omaa arkeaan ja parisuhdettaan viikon ajan, jonka jälkeen heidän ja toisen pariskunnan videoita ja ennen kaikkea tarinaa ja ongelmia puitiin yhdessä studiossa erityistason seksuaaliterapeutin Marja Kihlströmin johdolla.

Moni voisi pitää aihetta liian yksityisenä tai arkana, mutta Kota-ahoilla ei ollut vaikeuksia puhua asioista suoraan ja aidosti.

– Me puhumme avoimesti ja sitä kautta tämä oli meille luontevaa. Seksin kuvaaminen ei olisi ollut luontevaa, mutta asioista puhuminen on luontevaa. Jos olisi pitänyt kuvata seksiä, niin en olisi lähtenyt mukaan, Rita pohtii.

Asiasta tuleekin ilmi ohjelman ristiriitainen suhde nimensä kanssa. Ohjelmaa tehtiin osallistujien ehdoilla, eikä ketään painostettu kuvaamaan seksiä, vaan tärkeintä oli tuoda esille parisuhde ja kunkin pariskunnan oma tarina.

– Hyvällä hengellä meiltäkin kyseltiin asioita, että mitä haluamme näytettävän ja mitkä fiilikset jäi, että ei niin, että kun ohjelma on tehty, niin ”moro” ja toivokaa parasta ja pelätkää pahinta, kun sitä se tv-bisnes voi olla, Jori kuvailee tuotantotiimin suhdetta osallistujiin.

Haastattelun aikana pohdimme yhdessä myös sitä, että voiko Joria kutsua jo tositelevision konkariksi. Takana on nyt viisi ohjelmaa, ja puheidensa perusteella hän aikoo hakea myös jatkossa erilaisiin tv-formaatteihin. Mikä televisioon pääsemisessä kiehtoo?

– Esimerkiksi gladiaattoreissa ja päällikössä pääsi jo fyysisesti tekemään sellaisia juttuja, joita ei perusarjessa pääse tekemään. Päällikössä kaivoimme auton maan alta tai hyppäsin korkealta ilmapatjalle, ja Gladiaattoreissa tietysti omat juttunsa. Sellaista itsensä haastamista ei pääse arjessa tekemään.

Fyysisyys on Jorille mielekästä myös työnsä puolesta, sillä personal-trainerina työskentelevälle keho on työkalu.

Ohjelmiin osallistuminen tuo myös hyvää mainosta hänen omalle yritykselle, mutta hän on ehdottomasti sitä mieltä, että kaikki julkisuus ei olisi hyvästä, eikä hän aio osallistua aivan mihin tahansa ohjelmaan.

– Haluaisin olla omalla tekemisellä telkkarissa esikuva, että ylipäätään uskaltaa lähteä mukaan hurjiin juttuihin. Kun minut bongataan tv:stä ja sitä kautta ihmiset löytävät myös minun some-kanavat ja näkevät treenivideoita sieltä, niin pystyy vaikuttamaan ihmisiin positiivisesti.

Kota-ahot eivät myöskään halua lähteä mukaan ohjelmiin, jotka olisivat heidän arvojensa vastaisia. Sex Tape Suomikin oli nimestään huolimatta parisuhdeohjelma, jossa puhuttiin tärkeistä arvoista ja asioista. Pariskunta myöntääkin, että ohjelma toimi myös heille itselleen hyvän keskustelun herättäjänä.

Mutta vieläkö on intoa hakea uusiin ohjelmiin?

– Selviytyjät Suomeen haluaisin haastamaan itseäni, vaikka tiedän, että minusta ei olisi siihen kieroiluun, Jori tuumailee.

Sex Tape Suomi discovery+ perjantaisin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut