Liikennettä useasti vaarantaneen tuomio ei muuttunut – tuomittiin muun muassa kahdeksasta Mäntsälässä tapahtuneesta rikoksesta

Helsingin hovioikeus ei muuttanut Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiota huhtikuussa antamassaan ratkaisussa, joka koski muun muassa Tuusulan ja Mäntsälän alueilla tapahtunutta rikossarjaa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi nyt 39-vuotiaan autoilijan yhteensä 30 eri rikoksesta yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeuteen helmikuussa 2020.

Tekijä valitti tuomiosta Helsingin hovioikeuteen ja vaati tuomion alentamista kahdeksaan kuukauteen sekä ehdottoman vankeuden vaihtamista yhdyskuntapalveluun.

Hovioikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Käräjäoikeudessa syyttäjä oli nostanut syytteet muun muassa yhteensä neljästä Tuusulassa sattuneesta tapahtumasta.

Käräjäoikeus oli tuominnut autoilijan Tuusulassa tapahtuneesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Teot tapahtuivat maaliskuussa 2019.

Autoilija aiheutti vaaraa muille tielläliikkujille ajaessaan Tuusulanväylää. Autoilija vaihtoi äkillisesti kaistoja, kiihdytti ja hidasti ajonopeuttaan ennalta-arvaamattomasti sekä seilasi kaistojen ja pientareen välillä. Tuomion mukaan kuljettajan ajaminen oli epävakaata ja heilahtelevaa.

Autoilijaa vastaan oli nostettu syytteet myös huumausaineen käyttörikoksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Kuljettajan verestä löytyi ajon jälkeen alpratsolaami-nimistä lääkeainetta.

Kuljettajalla oli kuitekin tekohetkellä resepti lääkkeeseen, ja verestä mitattu alpratsolaamin määrä oli pieni.

Kuljettajan ajokyky oli ollut tuntuvasti heikentynyt, mutta ajokyvyn heikentyminen ei tuomion mukaan ollut johtunut lääkeaineen nauttimisesta.

Kuljettaja kiisti nämä kaksi syytettä, minkä jälkeen syyttäjä perui rangaistusvaatimuksensa käyttörikoksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Kuljettaja tuomittiin käräjäoikeudessa myös kahdeksasta Mäntsälässä tapahtuneesta rikoksesta, muun muassa kahdesta törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kuljettaja oli ajanut kortitta autolla Mäntsälässä kesäkuussa 2019, ja ajon jälkeen verestä oli löytynyt gammahydroksibutyraatti-nimistä ainetta. Kuljettajan ajokyky oli tuomion mukaan tuntuvasti huonontunut.

Kaksi päivää myöhemmin kuljettaja ajoi jälleen kortitta Mäntsälässä Nelostietä kaistalta toiselle seilaten.

Kuljettaja kaahasi poliisipartiota karkuun ja aiheutti vakavaa vaaraa muille tielläliikkujille. Ajon jälkeen kuljettajan verestä löytyi gammahydroksivoihappoa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut