Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maksaisitko sinä 70 euroa oluesta, joka maistuu saksalaiselta suklaakakulta? – Sellaista on Suomessa nyt 48 kappaletta

Alkoholin noussut hinta on herättänyt viime vuosina keskustelua, mutta alkaako kipuraja ylittyä jos baarioluesta tulisi maksaa 70 euroa pullolta?

Se on nyt Suomessa mahdollista 48 kertaa. Ravintolamyyntiin saatiin 48 pulloa olutharvinaisuutta, joista 12 kappaletta on saatavana tamperelaisesta Olutravintola Konttorista. Kyse on yhdysvaltalaisen, Alaskassa sijaitsevan pienpanimon Blessed -oluesta. Myyntihinta on Suomessa 70 euroa, mutta nettikaupassa sitä on myyty 180 eurollakin per pullo.

Blessedin jäätävän hinnan takana on sen laatu. Oluita harrastavien Untappd -sovelluksessa se on saanut kovat arvosanat: 4,71 tähteä viidestä. Kyseessä on 15,5-prosenttinen imperial stout, jonka makua kuvaillaan sekoitukseksi "saksalaista suklaakakkua ja poltettua karamellia". Seassa on myös kookoksen makua ja Madagaskarin vaniljatankoja.

– Erikoisemmat oluet kiinnostavat yhtä enemmän myös tavallisia ravintolakävijöitä, sanoo Olutravintola Konttorin toimitusjohtaja ja ravintolapäällikkö Antti Hannula.