Omaolo laajeni uudella oirearviolla – nyt mukana myös tuki- ja liikuntaelinvaivat

Keusote otti keskiviikkona 15.6. käyttöön uudet oirearviot alaselän, olkapään ja polven kipu- tai vammatilanteisiin.

Omaolon oirearvio kannattaa ensisijaisesti tehdä, kun kipu, jäykkyys tai vamma haastavat arkea, todetaan Keusoten tiedotteessa.

Omaolon oirearviot auttavat arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon kivun tai vamman vuoksi tulee hakeutua ja miten oireita voi hoitaa itse. Oirearviot perustuvat tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin. Lisäksi Omaolossa voi jättää terveydenhuollon ammattilaiselle yhteydenottopyynnön, jos oirekuva sitä edellyttää.

– Omaolon laajenevat oirearviot mahdollistavat asukkaiden itsehoidon ja antaa ymmärrystä hoidon tarpeesta itselle sopivimpaan aikaan. Omaolon oirearvioiden hyödyntäminen nopeuttaa hoidon aloittamista, toteaa palvelujohtaja Susanna Pitkänen tiedotteessa.

Mikä Omaolo?

Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee asiakkaan itsehoitoa sekä ohjaa hänet tarvittaessa tarkoituksenmukaisen hoidon piiriin.

Keusoten tavoitteena on ottaa kaikki Omaolon oirearviot vaiheittain käyttöön vuoden 2022 aikana.

Keusotessa on jo entuudestaan käytössä neljä oirearvioita: yleinen oirearvio, koronavirustaudin oirearvio sekä virtsatietulehdus- ja seksitautiepäily-oirearviot.

Lisäksi palvelussa voi hyödyntää kaikkien Omaolon oirearvioiden itsehoito-ohjeita, mutta niiden kautta ei vielä voi tehdä yhteydenottopyyntöä terveydenhuollon ammattilaiselle.

Lähde: Keusote

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut