Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän ensimmäiset peruskoululaiset kokoontuivat muistelemaan menneitä – "Luokassa oli hirven pää, laitoimme sen suuhun palavan tupakan"

Mäntsälän kunnan peruskoulusta ensimmäisenä valmistuneet kokoontuivat muistelemaan menneitä. Samalla he saivat tutustua moderniin, valmistumassa olevaan Ehnroosin kouluun. Historian siipien havinaa.

– Meitä oli kaikkiaan lähes 200, mutta tapahtumaan on tullut noin 80, tietää järjestelyvastaaja Riitta Heikkilä.

– Kyseessä ei ole koulun päättymisen tasavuosikymmen, vaan me täytämme tänä vuonna 60.

Suurin osa on edelleen työelämässä. Mäntsälä on työllistänyt koululaisensa hyvin. Kättennostosta voi laskea, että noin 80 prosenttia asuu tällä hetkellä Mäntsälässä.

Yläkoulun aikana ehtii tapahtua paljon. Rouvaporukka muistelee, että välituntisin ulosmeno oli nihkeää. Mutta kun Vennu (rehtori Rauno Venäläinen) ilmestyi käytävälle, hän sai liikettä tossuihin.

Liisa Leinonen koettiin miellyttävänä ja tasapuolisena opettajana, joku muistaa hänet luokanvalvojuudesta.

Kun kyselen hauskoja kolttosia, kaikki väittävät olleensa hiljaisia ja kilttejä oppilaita. Sattuneesta syystä tuo tieto ei mennyt perille. Niinpä joukosta astui esiin pelastaja, joka muistaa hirvijutun.

– Luokassa oli hirven pää. Laitoimme sen suuhun palavan tupakan ennen kuin opettaja tuli luokkaan. Toinen oppilas muistaa, että opettaja suhtautui asiaan yllättävän rauhallisesti, tupakka sammutettiin ja opetus alkoi. Veijareita ja pyhimyksiä!