Markus Allan livenä Suurlavalla lauantaina – mukana nimekäs orkesteri

Monen unelma täyttyy, kun upeasti tunnelmoiva tangomestari Markus Allan tulkitsee kadonneen aikakauden unohtumattomia klassikoita Mäntsälän Suurlavan Nostalgiatansseissa lauantaina 18.6.

Tanssit ovat samalla Allanin neljän uuden kokoelma-CD:n julkistamistilaisuus. Levyihin on koottu kaikki hänen levyttämänsä kappaleet 70-luvun alusta 90-luvun loppuun.

Levyt on julkaissut Allanin oma levy-yhtiö.

Tanssikansaa 60 vuotta ilahduttanut tangovirtuoosi muistetaan lukemattomista ikimuistoisista tulkinnoistaan, joista tunnetuin, Toivo Kärjen säveltämä Liljankukka, päätyi myös taiteilijan ensilevylle 1963.

Esiintymisten ja levytysten ohella Allan etsi Kärjelle uusia laulajia Iskelmätähti-kilpailussa. Yhteistyö Toivo Kärjen kanssa jatkui 60-luvun loppuun.

Allanin ura jatkui aktiivisena 70-luvulla, jolloin hän teki yhteistyötä kapellimestari Eino Virtasen kanssa ja levytti lukuisia unohtumattomia tulkintoja.

Kotimaan lisäksi hän esiintyi paljon myös ulkomailla. Jo 60-luvulla alkaneiden radio- ja tv-esiintymisten rinnalle tuli elokuvat.

90-luvulla Allan nousi myös nuoremman yleisön tietoisuuteen laulamalla Kauas pilvet karkaavat Aki Kaurismäen samannimisessä elokuvassa.

Elokuvan myötä Allan esiintyi Cannesin elokuvajuhlilla sekä Pariisissa ja Belgiassa useissa tv-ohjelmissa. Hän on esittänyt suomalaista tangoa 2000-luvulla myös Berliinissä sekä Avanti!-kamariorkesterin solistina Lontoossa ja New Yorkissa.

75-vuotias tangovirtuoosi muistelee hyväntuulisena menneitä aikoja, joihin kuuluu muun muassa esiintyminen 60-luvulla Laila Kinnusen kanssa Tikkakosken kasarmilla.

Matka taittui nopeasti Malmilta lähteneellä armeijan DC3-koneella.

Unohtumattomiin muistoihin on jäänyt myös Olavi Virran kanssa tehty keikkamatka Ruotsiin, jossa Allan huolehti, että Virta oli ajallaan keikkapaikalla ja taas takaisin hotellissa lepäämässä.

Vuonna 2017 ohitusleikkauksen läpikäynyt Allan on kiitollinen perheelleen, joka on tukenut häntä koko uran ajan niin ylä- kuin alamäissä.

Mies on hyvässä kunnossa eikä mieli eläkkeelle vielä pitkään aikaan. Takana on tuore, toukokuussa vedetty neljän konsertin sarja Eino Grönin kanssa.

– Ääni kulkee hyvin ja nautin esiintymisestä vielä suuresti. Suurlavan Nostalgiatansseihin olen varannut Reijo Taipaleen vanhan orkesterin – toivon, että yleisö nauttii kuulemastaan, hymyilee Allan selvästi onnellisena.

Markus Allan on tyytyväinen toukokuisiin konsertteihin Eino Grönin kanssa ja odottaa nyt innolla esiintymistään remontoidulla Mäntsälän Suurlavalla lauantaina 18.6.

Kuka?

Markus Allan

Allan Isberg, synt. 3.6.1945

asuu Pukkilassa

1961 aloitti Aarre Liukkosen orkesterissa

1962 aloitti Leo Lindblomin orkesterissa

1963 voitti SM-laulukilpailun miesten sarjan

1964 perusti oman orkesterin

ensimmäinen levy 1963, Musiikki-Fazer

laulanut elokuvissa Viimeinen savotta (1977), Tilinteko, Kauas pilvet karkaavat (1996), Missä on Finbar Flynn (1996)

2013 Tango Finlandia -palkinto

2013 sai valtion taiteilijaeläkkeen

2016 Kullervo Linnan Säätiön palkinto

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut