Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SILMU ry toiminut jo 15-vuotta Leader-ryhmänä – Mäntsälä sai kaksi palkintoa

Kehittämisyhdistys SILMU ry perustettiin vuonna 2007 ja yhdistys jatkaa jo vuodesta 1996 alkanutta itäisen Uudenmaan alueen kehittämistoimintaa. Yhdistys on yksi Suomessa toimivasta 54 Leader-ryhmästä ja Euroopassa toimivasta noin 2 500 ryhmästä.

SILMU on toimintansa aikana toiminut kahdella maaseuturahoituksen ohjelmakaudella Leader-ryhmänä, ja haku uudelle ohjelmakaudelle on käynnissä. Tieto uudelle rahoituskaudelle saadaan loppuvuodesta.

– Nyt kun rakennamme uutta strategiaa alueen tarpeisiin ja toiveisiin pohjautuen, olemme erittäin innoissamme tulevasta ohjelmakaudesta ja sen tuomista kehittämismahdollisuuksista, kertoo toiminnanjohtaja Anette Vihanto.

Yli 19-vuotta alueen kehittämistyötä alueella tehnyt toimistopäällikkö Tiina Kurki muistelee lämmöllä yhdistyksen taivalta.

– Työn tekee mielenkiintoiseksi se, että se on monipuolista, ei kahta samanlaista päivää mahdu näihin vuosiin. Alueen toimijoihin tutustuminen on kuitenkin se paras työsuhde-etu minkä tästä työstä saa”.

Yhdistyksen 15-vuotista taivalta juhlittiin Hagaborgissa, Porvoossa ja paikalle oli kutsuttu niin yhdistyksen jäsenet kuin yhteistyökumppanit. Juhlassa palkittiin vuodenvaihteessa päättyneistä hankkeista seuraavat: Yleishyödylliset hankkeet -palkinnon sai Mäntsälä Hackaton-Ting-hanke, jonka nähtiin olleen alueelle tarpeellinen digiosaamisen kehittämishanke. Yrityshankkeet -palkinto myönnettiin Hybrid Energia Oy:n Energiaturbiini hankkeelle, sillä sen koettiin olevan innovatiivinen tuote jonka avulla yrityksen tulevaisuus näyttää hyvältä uusiutuvan energian alalla.

Yhdistyksen ensimmäinen Voimavara-palkinto myönnettiin toimistopäällikkö Tiina Kurjelle, ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä kehittämistyöstä alueen yhdistystoiminnan hyväksi.

Vuoden kyläteko -palkinnon saajaksi valikoitui hyvien ehdokkaiden joukosta Sakari Tähkäpää Nummisten kylältä. Perustelut valinnalle on, että Sakari Tähkäpää on tehnyt paikallista kehittämistä kakkien asukkaiden hyväksi ja tällä tavalla parantanut kylän yhteisöllisyyttä, turvallisuutta ja viihtyisyyttä entisestään.

Hankeneuvojana SILMU ry:ssä yli 10-vuotta toiminut Heli Tommiskan mukaan alueella on vahva potentiaali ja halu kehittämistyöhön. ”SILMU ry:n voimavara on alueen asukkaissa, toimijat ja yritykset todella haluavat kehittää toimintaansa ja esim.

– 15-vuoden aikana yleishyödyllisissä hankkeissa talkootyötä on tehty merkittävä määrä, melkein 23 milj. tuntia. Tarve Leader-rahoitukselle on alueella suuri ja vastaanotamme hakemuksia paljon, kertoo Tommiska innoissaan.