Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirvihaara Golf haluaa kehittyä ja toimia jatkossakin Golfliiton kilpakenttänä – toimitusjohtaja: "Parempi on näin päin, että on pelaajia runsaasti"

Hirvihaaran Golf Osakeyhtiön toimitusjohtaja Ismo Piira toteaa, että kenttä on profiloitunut seniori- ja juniorikilpakentäksi.

Kentällä on tänäkin kesänä tulossa merkittäviä seniori- ja juniorikisoja. Yksittäisistä tapahtumista merkittävin on senioreiden SM-reikäpeli. On SM-tason kilpailu ja on jo toista kertaa Hirvihaarassa.

– Suomen Golfliiton puolelta meitä pidetään hyvänä kenttänä näissä tapahtumissa ja meitä pyydetään niitä järjestämään. Pyyntöihin vastaamme myönteisesti, koska kenttä on tarkoitettu myös kilpapelaamiseen. Kentällä järjestetään kesän mittaan lukuisia yleisiä kilpailuja, mutta myös muita erilaisten yhteisöjen tapahtumia.

Oma lukunsa on yleinen pelaaminen, joka on lisääntynyt huomattavasti kahden viimeisen vuoden aikana. Kentän hoito ja ylläpito vaatii nyt enemmän suunnittelua, että ei oltaisi häiriöksi pelaajille, vaan kaikki pääsisivät nauttimaan hyvällä kentällä pelaamisesta.

– Se teettää ylimääräistä työtä, mutta olemme valmiita siihen. Parempi on näin päin, että on pelaajia runsaasti. Kenttä on perinteisesti aina ollut hyvässä kunnossa ja uskon, että niin tulee olemaan tänäkin kesänä, lupaa Piira.

Osakeyhtiön hallitus järjesti osakkeen omistajille kyselyn viime kaudella toiveista kentän, pelaamisen ja palvelujen osalta. Toiveista yhtiön hallitus valitsi muutamia kehityskohteita jalostettavaksi eteenpäin.

– Osakeyhtiön hallitukseen valittiin kevätkokouksessa kuusi hyvää miestä. Naisia olisi hyvä olla mukana, mutta olemme hoitaneet hallitusedustajan puutteen tekemällä tiiviisti yhteistyötä ladytoimikunnan kanssa. Sieltä saamme suoraan naispelaajien toiveita ja kehityskohteita. Meillä on yli 400 osakkeenomistajaa ja paljon pelaajia, joten emme ehkä pysty ihan kaikkien mielen mukaisesti toimimaan, mutta niin hyvin kuin mahdollista, kertoo Hirvihaaran Golf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juri Ruohola.

Kentällä pelaajalle näkyvät tänä kesänä parhaiten väylän 12 takatiin käyttöönotto ja väylän 18 etutiin käyttöönotto juhannukseen mennessä. Lisäksi kentällä on väylälle neljä rakenteilla uusi avauspaikka.

– On pyritty kehittämään kentän pelattavuutta ja visuaalista ilmettä ja niin on tarkoitus menetellä tulevaisuudessakin. Nyt keväällä väylää viisi levennetään ja laajennetaan pelattavuuden parantamiseksi ja helpottamiseksi. Metsäalueet on jo putsattu ja työ on valmis juhannukseen mennessä, Piira toteaa.

Hirvihaaran Golf Oy on liittynyt 25 muun kentän kanssa tekemään yhteistyötä osakaspelaamisen parantamiseksi ja kehittämiseksi. Tavoitteena on osakkeiden määrän nettokasvu.

– Toimenpiteitä osakaspelaamisen kehittämiseksi on jo suunniteltu ja pistetty paperillekin. Järjestämme osakasiltoja ja tapahtumia, joihin osakkaat kutsutaan. Ensimmäinen osakastapahtuma on jo 10.6. Siellä on halukkaille pron antamaa opastusta, pientä suolaista naposteltavaa ja mukavaa yhdessäoloa, mainostaa Piira.

Piira ja Ruohola toteavat, että osakaspelaaminen on aina halvempaa ja varmempaa omalla kentällä, lisäksi Hirvihaaran Golf on tehnyt yhtiöjärjestykseen muutoksen, että osakkaan luopuessa jostakin syystä pelaamisesta, yhtiö lunastaa osakkeen takaisin.

Riski osakkeen omistamisesta on todella pieni. On myös huomattava, että perheen alle 21-vuotiaat pääsevät pelaamaan vanhemman osakkeella täysin ilmaiseksi. Golfista tulee perheelle todella edullinen yhteinen harrastus.

Piira kertoo, että kesän mittaan on suunnitteilla osakkeen omistajille pelimahdollisuuksia joillekin muille ei kultakortti -kentille.

Niistä annetaan tietoa kesän mittaan.

– Golf sopii käytännössä lähes kaikille ihmisille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Se ei ole mikään elitistinen harrastus eikä kallis verrattuna moneen muuhun harrastukseen. Henkisesti golfin pariin lähteminen saattaa vielä nykyäänkin olla vaikeaa, mutta kehottaisin tulemaan kentälle tutustumaan ja kokeilemaan, kynnys on matala. Golf on todella mukavaa, mainostaa Ruohola.