Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sepänmäen museon kesä tarjoaa taas kulttuuritapahtumia läpi kesän – Maalaismarkkinat tekevät paluun

Sepänmäen kesä tarjoaa taas kulttuuritapahtumia läpi kesän. Hirvihaarassa sijaitseva hurmaava ja toimiva 20 rakennuksen ulkomuseo tarjoaa mielenkiintoisen ja kauniin miljöön erilaisille tapahtumille.

Tapahtumiin on vapaa pääsy ja viime vuonna 50 vuotta täyttäneelle käsityömuseolle on aina tapahtumapäivinä ilmainen sisäänpääsy. Maksuna käy vain käteinen.

Museo avataan yleisölle 11.6. Avoimet Kylät -päivänä, jolloin luvassa on Taiteen ja Kädentaidon päivä. Luvassa on erilaisia käsityönäytöksiä, kädentaidon työpaja ja musiikkia. Museokahvila on avoinna.

Tapahtuma järjestetään yhdessä Mäntsälän taide- ja käsityökeskuksen, Mäntsälä-seuran ja Hirvihaaran kyläyhdistyksen kanssa.

Heinäkuun 6. päivänä Sepänmäellä kuullaan runon, suven ja Eino Leinon kunniaksi harrastajalausuja, runonlaulaja ja runomies Reijo Vähälän Onni yksillä, kesä kaikilla -kooste kesäisistä runoista ja lauluista.

Runoilija Eeva Vänskä järjestää luonnon helmassa runotyöpajan, johon tarvitset mukaan vain avoimen mielen sekä kynän ja paperia. Open Mic suo kaikille halukkaille mahdollisuuden lausua omia tai toisten runoja.

Tapahtuma järjestetään yhdessä Mäntsälän kirjaston kanssa.

Perinteiset Maalaismarkkinat 7.8. ilahduttavat kolmen vuoden tauon jälkeen runsaalla tarjonnallaan.

Viitisenkymmentä myyjää tarjoaa erilaisia kädentaidon tuotteita villasukista mattoihin ja herkkuja hunajasta ja juureksista leivonnaisiin. Ruokaa saa kolmesta eri pisteestä.

Maalaismarkkinoille odotetaan runsaasti kävijöitä ja Mäntsälän keskustasta onkin tapahtuman aikana non stop -kuljetus linja-autoaseman ja museon välillä.

– Sepänmäelle on tulossa kesäksi taas kukkoja naapuruston iloksi, naurahtaa kunnan kulttuurisihteeri Tarja Kuusela.

Ja vaikka tapahtuma ei ole täysin esteetön, pystyy pihamaallakin aistimaan hyvin Sepänmäen ainutlaatuista tunnelmaa. Muutamiin tupiin on rakennettu ramppi pyörätuolia varten.

Sepänmäelle voi tapahtumien välissä mennä vaikka piknikille, myös lemmikkien kanssa.

Sepänmäen museo on avoinna 1.6.–7.8. ja se sulkeutuu yleisöltä tapahtuman jälkeen. Ryhmävierailut ovat sovittavissa erikseen.