Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän kesäteattereissa riittää nähtävää Kekkosesta Metsoloihin

Mäntsälän teatteriväki on tuotteliasta. Kesän korvalla saadaan ihailla näytöksiä niin Arolassa kuin Ohkolassa. Ja aina kannattaa kurkistaa rajan yli, sillä sielläkin näyttämöillä tarjotaan mukavia kesähetkiä.

Jokelanseudun Latoteatterissa nähdään Laulu Tulipunakukasta. Sen Kirsti Manninen on mukaillut Johannes Linnankosken romaanin Laulu tulipunaisesta kukasta juoneen.

Päähenkilö Olavi Koskela riitautuu isänsä kanssa ja pestautuu tukkilaiseksi. Matkan varrelle mahtuu paljon elämyksiä naisten hurmaajasta oman tilan raivaamiseen. Alkuperäiset tapahtumat sijoittuvat Askolaan.

Ihmissuhdedraaman ohjaa Kirsi Jokela. Ensi ilta on Latoteatterissa 7. elokuuta.

Ohkolassa valmistaudutaan tuottamaan Metsolat-Urjanlinna Öljymäen näyttämölle. Draamasarja on monelle tuttu televisiosta 1990-luvun alkupuolelta.

Öljymäellä nähdään sarjan ensimmäisen tuotantokauden tapahtumia. Öljymäki sopii mainiosti maisemaan, joka vie katsojan Hoikan kunnan pienviljelijäperheen arkeen.

Metsoloihin on saatu maineikas ohjaaja Katriina Honkanen, joka on työskennellyt teatterin, TV:n, radion ja musiikin parissa pian 40 vuotta.

Metsolat-Urjanlinnan ensi-ilta on 15. heinäkuuta.

Mäntsälän teatterissa ei nähdä kesänäytelmää. Sen sijaan teatteri ilahduttaa katsojiaan alkuvuodesta 2023.

Pornaisten Pohjoinen nuorisoseura vie katsojan Kekkosen lumoihin. Tuomas Parkkisen kirjoittamassa näytelmässä ei kumarreta patsasta.

Siinä ravistellaan ja riisutaan naamioita suomalaisilta poliitikoilta. Näytelmässä käydään läpi Kekkosen uran oleellisia tapahtumia huumorin keinoin.

Kekkonen on komedia, joka kertoo Lepikon torpassa syntyneestä pojasta. Hänellä on ihmekykyjä. Näytelmän ohjaa Tuija Kosonen.

Ensi-ilta on Koskenniskan kesäteatterissa tiistaina 14.6. klo 19.

Jokelan Joka-teatterissa nähdään Eija Vilppaan ohjaama ja Hella Wuolijoen kirjoittama Niskavuoren Leipä. Ensi-ilta on 13.7.

Orimattilassa tanner tömisee, kun Aleksis Kiven Seitsemän veljestä rymistelee Orimattilan teatterin Jätinpesän kesänäyttämölle. Esityksen ohjaa Tapani Kalliomäki. Ensi-ilta on lauantaina 2.7. klo 15.