Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurimeijeristä halutaan tehdä tapahtumien keskus – "Se on ihmisten hyvinvoinninkin kannalta tärkeää, että on rientoja ja menoja"

Kunta järjestää kesällä muutaman oman tapahtuman, mutta kannustaa järjestöjä hyödyntämään tilaa omissa tapahtumissaan

Tänä keväänä ja kesänä Mäntsälän kuten koko Suomenkin kulttuurielämä on päässyt vihdoinkin heräämään. Kunta haluaa omalta osaltaan auttaa tässä tarjoamalla Kulttuurimeijerin tiloja kuntalaisten käyttöön koko kesän ajan hyvin edullisin hinnoin.

Omissa tapahtumissa on tarjolla rytmiä ja svengiä lomakautensa aloittaville.

Kunta järjestää itse Kulttuurimeijerillä muutaman konsertin. Kesäkauden aloittaa torstaina 9.6. kello 19.00 tamperelaislähtöinen lauluntekijä Jenni Mustajärvi. Hän on julkaissut suomenkielistä poprockia vuodesta 2018. Hänen debyyttialbuminsa 22:50 ilmestyi vuonna 2020 ja viimeisin julkaisu on viime marraskuussa julkaistu single Komeetta.

Kitaraa duon keikalla soittaa Olli Anttila.

Svengiä meijerille tuo brasilialaista rytmimusiikkia soittava Ritmos Quantes, jossa kitaraa soittaa muun muassa mäntsäläläislähtöinen Eki Salmi. Bileet alkavat perjantaina 17.6. kello 19.00.

– Vähän biletystä ennen juhannusta lomansa aloittaneille, eli toivotaan, että on kuuma ilta, kulttuurisihteeri Tarja Kuusela kertoo innostuneena.

Heinäkuussa lomansa aloittaneet voivat päästä myös hyvään kesätunnelmaan, kun viime vuonna terassilla juomiaan nautiskelleita kuuntelijoita viihdytti Tri Tolvanen & Matt Beardson Blues band. Soitto alkaa perjantaina 8.7. klo 19.00.

Kaikki kulttuuritarjonta meijerillä ei ole suinkaan kunnan harteilla. Kuusela kertookin, että tila on varattavissa koko kesän aina hyvin edulliseen hintaan. Ensimmäiset tunnit ovat ilmaisia ja korkeimmillaan lisätuntien hinnaksi tulee 20 euroa tunnilta. Lisäksi tiloissa on valmiit PA-kaiuttimet, ja tekniikan käyttöön tai esimerkiksi lavan rakentamiseen on mahdollista saada apua kunnalta.

Näin kunta kannustaa järjestöjä ja yksityishenkilöitä järjestämään tiloissa omia pop up -tapahtumia.

– Varauskalenterin voi kuka tahansa ottaa käyttöön, ja se on hyvin yksinkertaista. Rohkeasti järjestämään omia tapahtumia. Mäntsälässä tapahtuvat tapahtumat näkyvät lisäksi kunnan sivuilla, ja saavat siellä mainosta Kuusela kertoo.

– Kulttuuriavustukset on myönnetty ja maksatukset ovat lähteneet käyntiin, että heillä olisi mahdollisuus tehdä tapahtumia. Nyt kun on aikaa mennyt koronan varjolla, niin osa on jäänyt lepäilemään laakereilleen, Kuusela harmittelee ja lisää:

– Se on ihmisten hyvinvoinninkin kannalta tärkeää, että on rientoja ja menoja.

Joitain tapahtumia on onneksi jo tiedossa. Suuren suosion saanut Mäntsälä L!VE:n Juice-ilta saa jatkoa, ja seuraava konsertti pidetään 10.6. kello 19.00. Myös stand up klubit saava jatkoa, kun seuraava naururemakka järjestetään 9.7. Koomikkoina Aki Puolakka ja Albert Kajava. Iltaa juonta Sakari Korhonen.

Eino Leinon päivänä 6.7. tiloissa taas herkistytään kuuntelemaan mäntsäläläisen taiteilijapariskunnan Ullan ja Eeron ”Lapin Kesä” -konserttia.

Uutta Kulttuurimeijerin alueella on myös se, että terassi on käytössä muulloinkin kuin tapahtumien yhteydessä.

Juomat voi ostaa terassille viereisestä Mäntsälän Cinestä. Jotkin keikat on myös mahdollista järjestää edellisten vuosien tapaan terassialueella.

Jotain suuria suunnitelmia on myös mietitty tulevia vuosia varten:

– Meijerin takana voi järjestää meijerin ja tislaamon välissä ulkoilmatapahtumia, tai parkkipaikan voi ottaa käyttöön tapahtumiin, eli mahdollisuuksia isompaakin on, Kuusela kertoo.