Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kesäteatteria ja torpparihulinoita – katso mitä Mäntsälän kylillä tapahtuu

Kesän mittaan Mäntsälän kylillä tapahtuu paljon yksittäisistä tapahtumista useisiin teatterinäytöksiin. Kuten arvata saattaa, Mäntsälän eteläiset kylät ovat aktiivisia näytelmissä. Ohkolassa nähdään Metsolat ja Latoteatterissa Laulu tulipunakukasta.

Kylillä järjestetään myös urheiluväen voimin monenlaista, niistä ja muistakin tilaisuuksista kannattaa seurata kylien ja kyläseurojen nettisivuja.

Tapahtumien koonti tuotti yllätyksen: näin paljon Mäntsälässä tapahtuu kesän aikana. Osa tapahtumista on järjestetty jo toukokuussa, kaikista ei tietoa ole ollut saatavilla.

Arola-Jokelanseutu: Latoteatterin Laulu tulipunaruususta ensi-ilta on 7.8. Kyläyhdistyksen kierrätyshenkinen Avoimet kylät -tapahtuma Arolan koululla 11.6. Jenni Tuokon joogatunnit 31.5.22 – 31.8. tiistaisin klo 9.30 - 10.30 ja torstaisin klo 18 – 19 Arolan koulun liikuntasalissa. 13.6. – 18.6.22 Lasten ja nuorten taideleirit Arolan koululla. 18.6.22 klo 16 – 24 Elämysten ilta ja Yöjalkailtamat Arolan koululla. 16.7.22 klo 15.30 – 24 Perinteinen Latorock-festivaali Jokisen ladolla ja kerhotalolla.

Herman-Onkimaalla juhannuskokko aattoiltana ja Elokokko myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Hirvihaarassa Elsan kirppis kesällä keskiviikkoisin klo 18-20. Juhannuskokko aattona. Kylä mukana Sepänmäen Käden taidot -tapahtumassa sekä maalaismarkkinoilla.

Kyläilta 27.8.

Numminen 1.6.–7.8. ke–su klo 11–17 Nummisten Alikartanossa museokahvila Hedda Nooran näyttelykamarissa Morsiuskruunu – morsiuspukuja ja häätapoja neljältä vuosisadalta.

Kyläpäivä 11.6. talkoita, kilpailuja, rastipolku. Rosvopaisti-ilta 27.8. Valokuvakilpailu.

Ohkolassa päätoiminto ovat kesän mittaan järjestettävät teatteriesitykset. Toukokuussa nähtiin Hölmöläisiä ja Metsolat-Urjanlinna ensi-ilta on 15.7. Avoimet kylät -tapahtuma 11.6. Lupiinintuhoamisilta, iltarasteja, urheilukisoja.

Saari Avoimet kylät -tapahtuma 11.6. Kesäteatteriretki 20.6. Perinteinen polkupyöräretki 30.7. Saaren kylän kirpputoripäivä kodalla ja

ladossa 21.8.

Kotatreffit joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina alkavat 4.9. Kyläyhdistyksen ja Ilveksen yhteinen haukankierros 2.10.

Sälinkää Perinteiset Torpparihulinat palaavat Sälinkäälle parin vuoden tauon jälkeen. Luvassa on oikein kunnon juhlat 25-vuotissynttäreiden vuoksi. Ajankohta on syyskuun alku. Järjestelyistä vastaavat Sälinkään kartanoseura, kyläyhdistys ja Sälinkään perinneseura.

Muinaistulet sään salliessa sekä lintutornin kunnostus, vaihtokirppis, jääkiekkokaukalon kunnostus, uimarannan siistiminen vuoroviikoin eri yhdistyksillä.

Sääksjärvi Vanhan kaluston näyttely 2.–3.7., samassa yhteydessä Sääksjärven nuorisoseuran järjestämä kirppis (suunnitteilla).