Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Feministinen puolue järjestää puoluekokouksen Mäntsälässä

Puolue haluaa kokouspaikan valinnalla karistaa Helsinki-keskeisyyttään

Feministinen puolue järjestää kesän 2022 puoluekokouksen 11.–12. kesäkuuta Mäntsälän kunnantalolla.

Puoluekokouksen järjestää puolueen Uudenmaan piirijärjestö ja kyseessä on puolueen ensimmäinen puoluekokous Mäntsälässä.

Paikan valintaan vaikutti vahvasti se, että puolueen mäntsäläläinen ehdokas ja puolueen 2. varapuheenjohtaja Eeva Partanen sai kesän 2021 kuntavaaleissa yllättävän äänisaaliin.

– Vastaus, joka kuntalaisilta tuli oli hyvä, ja ajattelin, että täällä kaivataan sellaista feminististä ilmapiiriä. Iltaohjelmassa on sitten myös mahdollisuus tavata mäntsäläläisiä feministejä, Partanen kertoo järjestelyistä.

Puolueen puheenjohtaja Emilia Taskinen taas näkee, että kokouspaikan valinnalla halutaan myös karistaa puolueen Helsinki-keskeisyyttä.

Puoluekokouksessa kärkiteemana on puolueen tulevaisuus, eduskuntavaalit 2023 ja keskustelu puolueen linjoista. Puolue ei saanut ehdokasta läpi edellisissä vuoden 2019 eduskuntavaaleissa ja puolueen kannatus jäi valtakunnallisesti 0,2 prosenttiin.

Edessä on varmasti puolueen linjan määrittely ja kysymys siitä, millaisen vaihtoehdon puolue tarjoaa äänestäjille.

– Isoissa puolueissa näkemykset hajaantuvat, ja minun mielestäni on tärkeää, että meillä on tällaisia pienempiä puolueita, joissa voidaan ajaa samojakin asioita, mutta meitä äänestäessä varmistat, että ääni menee feminismille ja feministille.

– Meillä on vahva poliittinen teoria ja tausta puolueohjelmalle ja siinä on kattavasti sisältöä, mutta kuitenkin haluaisin uskoa, että pienessä puolueessa haluamme myös laittaa paukut kansalaisdemokratian toteutumiseen ja olla enemmän lähempänä ruohonjuuritasoa, josta feministinen puolue ja feminismi on lähtenyt alun perinkin liikkeelle, Taskinen kuvailee puolueen poliittisia toimintatapoja.

Myös eduskuntavaalit ovat tietenkin mielessä. Ehdokkaita ollaan nyt asettamassa, ja ainakin Partanen kertoo hakevansa ehdolle. Piirijärjestöt päättävät myöhemmin ehdolle asetettavista ehdokkaista.