Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsäläläinen Tiia Koivisto nappasi voiton naisten golf-tourilla Ranskassa

Lauantaina 19.5. Tiia Koivisto lähti toiseksi viimeisessä parissa Jabra Ladies Openin viimeiselle kierrokselle. Kierroksen päätyttyä tulostaululla komeilivat luvut 207 (-6) lyöntiä.

Viimeisen parin hoidettua kierroksensa kävi niin, että Koivisto pääsi pelaamaan voitosta kilpakumppaninsa kanssa. Kentällä oli kilpailua seuraamassa kilpatoveri Sanna Nuutinen, jonka Koivisto sai uusintareiälle caddyksi.

Hyvin toiminta sujuikin, koska heti ensimmäisellä uusintareiällä syntyi ratkaisu Koiviston hyväksi. Neljäs suomalainen nainen oli saavuttanut kautta aikain voiton naisten Eurooppa Tourilla!

Helatorstaihin mennessä Koivisto ei ollut vielä ehtinyt kovin syvällisesti pohtia voittoaan. Hänellä oli voittoon liittyviä haastatteluja ja muitakin aktiviteetteja hoidettavanaan heti Suomeen savuttuaan.

– Olen ollut nyt voiton jälkeen väsynyt, mutta se on aivan normaalia. Urheilija puhaltaa kaiken ulos ja varsinkin golfissa, jossa ei voiteta kovin usein, se on tavallisempaa. Uskon saavani hyvän virran jälleen, kun pääsen normirutiineihin ja treeneihin. Tämähän oli minun yksi välitavoitteista, joka on nyt voitettu kanta, miettii Koivisto.

Koivisto kokeili golfia ensimmäisen kerran vasta 15-vuotiaana Kotojärven kentällä.

– En kokenut, että olisin ollut luonnonlahjakkuus, mutta kiinnostus heräsi heti lajia kohtaan. Katselin YouTubesta svingivideoita ja kokeilin niiden mukaan matkia, halusin kehittyä. Löin palloa rangella tuntikausia, mutta otin jossakin vaiheessa myös tunteja, kun halusin kehittyä nopeammin ja totesin, että yksin en selviä. Aika pian otin osaa myös kilpailuihin. Pelasin klubikisoja ja junnutouria. Tasoitus tippui aika nopeasti, muistelee Koivisto.

Nykyisen kokemuksen pohjalta Koivisto toteaa, että junioreiden kannattaa pelata paljon ja mieluimmin leikin kautta. Kentällä olisi hyvä nauttia ja vaikkapa kikkailun kautta oppia lisää.

Jos sitten haluaa satsata, niin sitten kunnon opastuksen kanssa toistoja mielettömästi, jotta lyönti vakiintuu.

– Itse olen nykyään laadun kannalla, ajatuksen on oltava mukana treenissä. Laji on sellainen, että et ole ikinä valmis, vaan harjoittelua tarvitaan. Siksi golf onkin niin mielenkiintoista.

Koivisto siirtyi ammattilaiseksi nelisen vuotta sitten ja meni LETin karsintoihin. Sieltä tuli kortti LETAS-kiertueelle, josta hän parin vuoden jälkeen nousi LET-kiertueelle. Tänä vuonna LET-kiertueella on runsaasti kilpailuja ja voiton myötä ohjelmaan tuli vielä kaksi majoria lisäksi.

– Nyt on positiivinen ongelma, kun on paljon kisoja, joista voi valita itselle sopivan ohjelman. Mäntsälässä ja Hirvihaaran Golfilla en ehdi paljon käydä. Kuitenkin aina silloin tällöin ehdin käydä jopa treenaamassa Hirvihaaran rangella. Kilpakaudellakin on tehtävä treenejä.

– Pelaajana pidän itseäni fiksuna. Hyökkään, kun siihen on mahdollisuutta ja jos se tuntuu järkevältä. Tuo viimeinen LET-kenttä oli sellainen, että tuloskortteihin ei tullut paljon parin alituksia. Itse tykkään juuri tuollaisista vaikeaksi viritetyistä kentistä, jolloin pelisuunnitelma tulee tärkeäksi. Siellä oli keskityttävä jokaiseen lyöntiin tarkasti. Rautapeli minulla on vahvin osa-alue, putin kanssa on ollut enemmän tehtävää.

Koiviston tavoitteena on ollut jo pitkään LPGA-kiertue jenkeissä. Karsinnat sinne ovat tämän kauden seuraava päätavoite ja karsinnoista selviytyminen itse kiertueelle.

– Golf on sikakivaa. Junnuille ja miksei aikuisillekin olisi tärkeää pitää kentällä hauskaa. Jokaisella on joskus huonoja päiviä, mutta juuri se tekee lajista mielenkiintoisen, lopettaa Koivisto.