Matkustaminen on tauon jälkeen vilkastumassa ja koirahotelli Haukkulassa on pian täyttä – erityisesti yksi asia on hyvä pitää mielessä

Aksu, Alice, Basu. Isla, Norman, Lenny, Pico. Didi ja Humppa. Nämä koirat ja monet muut ovat jo tutustuneet koirahotelli Haukkulan toimintaan Mäntsälän Saarella.

Hotelli toimii nyt vasta toista vuotta, mutta asiakaskunnan vakiintumista on tapahtunut – tosin korona-aika oli uudessa paikassa vielä hiljaisempaa aikaa, koska ei paljon liikuttu eikä koirille tarvittu hoitopaikkaa.

Entä nyt? Näkyykö se, että ihmiset taas pääsevät paremmin matkustelemaan?

– Näkyy! ohjaaja Tanja Hietakujan vastaus tulee oitis.

– Heinäkuun puoleen väliin on nyt täyttä, mutta yksittäisiä päiviä löytyy tälläkin ajanjaksolla, kertoo Hietakuja 16-paikkaisesta hotellista, jossa koirille on omat pienet "yksiöt".

Isommille koirille voidaan yksiöistä tehdä kuuden neliön huone. Jokaisella koiralla on lisäksi oma uloskäynti pieneen aidattuun pihaan.

– Lisäksi koirat pääsevät lenkille viisi kertaa päivässä, Hietakuja kertoo.

Ulkoilumaastot Saarella ovat monipuoliset. Läheistä Haukankierrostakin käytetään eläinten kanssa lenkkeilyyn. Läheisen pihaton lehmät sekä alueen vuohet jättävät nuuhkuneniä kiehtovia hajuja ympäristöön.

Harva kotikoira ulkoilee viidesti päivässä – kolme kertaa on se perusmäärä.

Omaa koiraani ei välttämättä aina huvita ulkoilu. Pitkätkin lenkit maistuvat, mutta päivät ovat tosiaan hyvin erilaisia. Mitä tällaisissa tapauksissa on tehtävissä?

Selviää ettei yksilöllisyys ole hotellissa ongelma. Erilaiset karvakaverit ja persoonallisuudet huomioidaan tilanteen mukaan. Myös se, jos lemmikillä on esimerkiksi jalkavaivoja. Toiset eläimet myös tarvitsevat alkuun enemmän läheisyyttä.

– Opiskelijoille se on myös oppimistilanne, miten keksitään ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin kuten esimerkiksi eläimen energisyyteen, sanoo Hietakuja.

Jutuntekohetkellä on niin sanottu välipäivä eli ei ole niin täyttä, kun lemmikkejä on sunnuntaina ja maanantaina haettu koteihinsa ja uudet vieraat ovat saapumassa.

Hotellihuoneista kuuluu kuitenkin nytkin paljon keskustelua.

Suomenlapinkoirat Äppö ja Pihka ovat vakioasiakkaita. Ohjaajan sijainen Viivi Mäkelä avaa Pihkan portin ja Pihka puikkelehtii oitis tervehtimään ja heittäytyy sitten pötkölleen lattialle maharapsutuksia varten. Äpön haukku viereisessä häkissä kertoo, että hän haluaisi tehdä saman.

Valkoisella amerikanbuldog Priscillalla on isompi loosi. Puolitoistavuotiaan Priscillan kasvua hoitajat ovat päässeet seuraamaan viime kesästä lähtien.

Venäjän mustaterrieri Elli on myös vaikuttava näky ja on tilavammassa loosissa. Lisäksi hotellissa on muutama muu koiravieras.

Mäkelä ja Hietakuja suosittelevat, että lemmikin tuo hotelliin aluksi tutustumaan.

– Voidaan sopia vaikka yöpyminen.

Hotellivierailusta tehdään hoitosopimukset. Siihen kirjataan esimerkiksi se, kenelle eläin voidaan luovuttaa.

Hotellissa toivotaan, että sovituista tuonti- ja hakuajoista pidetään kiinni ja on hyvä ilmoittaa etukäteen, mikäli hoidokki haetaan etuajassa pois.

Haukkula on nimensä mukaisesti pääasiassa koirien hotelli. Hoitopaikka voi järjestyä kuitenkin myös kissalle.

Mikä paikka?

Koirahotelli Haukkula

Sijaitsee Keudan Mäntsälän toimipisteessä Saarella osoitteessa Maitotie 32.

16-paikkainen ja 340-neliöinen lemmikkien hoitopaikka avattiin alkuvuodesta 2021.

Investointi maksoi Keudalle 0,5 milj.euroa.

Haukkula toimii oppimisympäristönä. Saarella opiskellaan mm. eläintenhoitoa ja maatalousalaa.

Naapurirakennuksessa on Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen laitoksen eläinklinikka.

Haukkulaa pyörittävät Keudan opiskelijat, joille paikka tarjoaa esimerkiksi kesällä kesätyön. Töissä olevat opiskelijat, jotka kuuluvat osuuskuntaan saavat palkkaa.

Sen lisäksi Haukkulassa on ohjaajat, jotka ovat jo eläintenhoitajaksi valmistuneita.

Lemmikin vuorokausihinta Haukkulassa maksaa 35 euroa. Tarjolla on myös kynsien leikkausta, hampaiden harjausta, pesua ja koulutuksen alkeita.

Keuda osti Pekka Halosen akatemian tilat - Rakennukset peruskorjataan ja koulutustarjonta Tuusulassa laajenee

Keuda laajentaa koirahoitolaa Saarella

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut