Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälä lahjoitti Järvenpäälle juhlapuun: tämä laji valittiin – "Hieno lahja, yksi parhaista"

Mäntsälän kunta lahjoitti Järvenpään kaupungille 70-vuotislahjaksi puun, joka istutettiin juhlallisin menoin Westermarckin puistoon keskiviikkona.

– Mietimme mitä antaisimme lahjaksi. Päädyimme siihen, että puu sen ehdottomasti pitää olla, totesi Mäntsälän kunnanjohtaja Hannu Laurila istutuksen lomassa

– Se on rusokirsikka Saaren kartanolta.Toisena vaihtoehtona oli sateenvarjojalava.

Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen ilahtui suuresti lahjasta ja kehui Järvenpään ja Mäntsälän yhteistyötä muutenkin hyväksi. Siihen istutettu puu sopii mainiosti.

– Hieno lahja! Yksi parhaista.

Puu kasvaa täyteen mittaansa kymmenessä vuodessa.

– Kun kaupunki täyttää kahdeksankymmentä, täytyy tulla ehdottomasti katsomaan sitä.

Esityön istutukseen olivat tehneet ylläpidon rakennuttajapäällikkö Aija Schukov ja aluevalvoja Ritva Lindroos Järvenpään kaupungilta.

He olivat kaivaneet puulle valmiiksi istutuskuopan ja hankkineet mullat ja välineet.

Lapiohommiin pääsivät Laurilan ja Naukkarisen lisäksi Mäntsälän kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapio Havula, Järvenpään valtuuston puheenjohtaja Petri Graeffe, hallituksen puheenjohtaja Eemeli Peltonen ja kaupunkikehitysjohtaja Harri Palviainen.

Puun juurelle kiveen kiinnitettiin myös laatta juhlapuun merkiksi.

– Hienoa, että puu tuli tänne Westermarckin puistoon. Bjarne Westermarck oli Järvenpäälle kuin Julle Ankanpää, Hannu Laurila lohkaisi ja viittasi Ankkalinnan perustajaan Aku Ankassa.

Maanviljelysneuvos Westermarck tunnetaan Järvenpään taajaman perustajana.