Koulujen päättymistä juhlistetaan lauantaina – poliisilta tärkeä toive huoltajille: "Yhteistyö toiminut hyvin jo useampana keväänä"

Poliisi on varautunut tänäkin vuonna koulujen päättymisen juhlinnan valvontaan koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Koulut päättyvät lauantaina 4. kesäkuuta, ja odotettavissa on, että useat lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan koulujen päättymistä ja kauan odotetun kesäloman alkamista.

Valvontaa tehdään edellisvuosien tapaan tiiviissä yhteistyössä poliisilaitoksen alueen eri kaupunkien ja kuntien nuorisopalveluiden kanssa. Mukana ja nuorten tukena omassa roolissaan ovat muun muassa myös sosiaalitoimi ja SPR.

– Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii koulujen päättymistä siististi ja ilman ongelmia, mutta on kuitenkin melko tavallista, että juhlinnan lomassa päihteiden käyttö yleistyy ja sen myötä erilaisten onnettomuuksien riskit kasvavat, komisario Jarmo Ojala kertoo tiedotteessa.

Poliisi toivoo edellisvuosien tapaan, että juhlimaan lähtevien nuorten huoltajat olisivat tavoitettavissa puhelimitse lauantaina 4.6. sekä sunnuntain 5.6 vastaisena yönä ja vastaisivat tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Puhelu saattaa tulla muun muassa poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

– Tämä yhteistyö huoltajien kanssa on toiminut hyvin jo useampana keväänä. Vanhemmat ovat vastanneet kiitettävästi puheluihin ja hakeneet itse nuoriaan kotiin tapahtumapaikoilta, Ojala kiittelee.

Lasten ja nuorten kanssa on hyvä keskustella etukäteen päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä pelisäännöistä

– Huoltajien on hyvä keskustella omien lasten ja nuorten kanssa päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä riskeistä ja yhdessä sopia selkeät pelisäännöt. Kun pelisäännöt kotiväen kanssa on sovittu, niin onnettomuusriskitkin pienenevät. Kotiintuloajat ja vanhempien asettamat muut rajoitteet voivat harmittaa nuorta, mutta viestivät nuorelle myös tärkeästä asiasta, välittämisestä, Ojala muistuttaa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelle on vuosien varrella muodostunut useita suosittuja juhlimispaikkoja, joita nuoret todennäköisesti suosivat tänäkin keväänä.

Poliisi tulee illan ja yön aikana tekemään aktiivista valvontaa paikoissa, joissa nuoria liikkuu ja kokoontuu.

Poliisi valvoo ainakin näitä paikkoja

Vantaa: Kuusijärven ulkoilualue, Jokiuoman puisto, Vetokankaan uimaranta, Heurekan puisto ja Leppäkorven maauimala

Kerava: Aurinkomäki ja keskustan koulujen piha-alueet

Tuusula: Häklin monttu ja Hyrylän urheilupuisto

Järvenpää: Rantapuisto (suosittu kokoontumispaikka myös naapurikuntien nuorten keskuudessa)

Nurmijärvi: Monikon ja urheilupuiston läheisyydessä olevat alueet, Isoniityn koulun laavupaikka sekä Kauppakeskus Lähteen piha-alue lähimaastoineen

Hyvinkää: Puolimatkan koulun piha-alue

Mäntsälä: urheilukentän alue

Porvoo: Jokipuisto, Maarinranta ja Kokonniemi

Loviisa: Laivasilta, uimaranta ja Rantapuiston alue

Sipoo: Pilvijärvi ja Kalkkiranta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut