Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen Mäntsälän Värin tontti myyntiin

Peltolantien kulmaan voi tulla sekä asuin- että liikerakentamista.

Pasi Huuhtanen

Toissa syksynä palaneen liiketalon tontti Lahdentien ja Peltolantien kulmassa menee myyntiin.

– Toivomme saavamme sille ostajan, joka hallitsee rakentamisen. Meillä ei ole sellaista rakentamisen tai rakennuttamisen ammattitaitoa, että olisimme lähteneet tekemään tätä itse, Kiinteistö Oy Huikkolan hallituksen puheenjohtaja Lotta Yli-Ketola kertoo.

Yli-Ketola ei ryhdy kertomaan tontin hintapyyntöä.

– Se on yhdellä Mäntsälän parhaista paikoista, hän kuitenkin huomauttaa.

Tontin koko on 2224 neliömetriä ja sallittu rakennustehokkuus on tämän hetken kaavassa 0,6. Tontille saisi nykykaavalla reilun 1300 kerrosneliömetrin verran tilaa.

Nykyinen kaavamerkintä AL sallii tontille asunto- liike- ja toimistorakentamisen.

Yksi Mäntsälän parhaista paikoista

Lotta Yli-Ketola

–  Siihen voi tarpeen tullen hakea kaavamuutosta tai poikkeuslupaa, Yli-Ketola sanoo.

Esimerkiksi rakennustehokkuutta nostamalla paikalle voisi saada asuin- ja/tai liikekerrostalon.

– Minusta paikka on sellainen, että se toimii sekä asuinkerrostalona että liiketalona. Miksei asuinkerrostalokin ole mahdollinen, onhan lähettyvillä kerrostaloja, Yli-Ketola miettii.

Mäntsälän vähän aikaa sitten eläkkeelle jäänyt asemakaavainsinööri Tapio Sillfors näkee myös, että paras ratkaisu olisi rakentaa tontille korkeampi, esimerkiksi viisikerroksinen rakennus. Lahdentien länsipuoli vastapäätä linja-autoasemaa on viime vuosina muuttunut suuresti, kun tien varteen on rakennettu elokuvateatteri, vanha meijeri on kunnostettu Kulttuurimeijeriksi ja meijerin läheinen asuinkerrostalo saneerattu väritykseltään meijerin miljööseen sopivaksi .

– Palanut rakennus oli väritykseltään tosi sopimaton nykyiseen ilmeeseen. Se oli 70-lukua. Nyt olisi hyvä, jos rakennusmassat keskitettäisiin Peltolantien ja Lahdentien kulmaukseen.

Sillfors näkee mielessään 2700-3000 kerrosneliömetrin rakennuksen.

– Sellainen on riittävän suuri ollakseen rakennusliikkeelle kannattava. Kun rakentaminen keskittyy kulmaukseen, Lahdentien ja Meijeriaukion väliin saataisiin vihreyttä. Ei todellakaan kannata rakentaa matalaa rakennusta. Tämä paikka on Mäntsälän portti

Osaksi palanut ja purkutuomion saanut vanha rakennus oli lähes kokonaan liiketiloina.

Kiinteistö Oy Huikkolan omistamalla tontilla sijaitsi muun muassa Mäntsälän Väri.

Sisutus- ja maalikauppaketju RTV osti Mäntsälän Värin Maija Sepältä ja Seppo Iltamaalta syksyllä 2018.

Tulipalo sai alkunsa Mäntsälän Värin tiloista.

Rakennuksessa oli Mäntsälän Värin lisäksi pienyrityksiä, joista jokainen joutui luopumaan tiloistaan: tietokoneliike Mikropiste, lelukauppa Lelupapado, tilausmatkoihin erikoistunut Kartanomatkat, RR Fysio, erikoishammasteknikkopalvelua pitävä Marja-Helena Brunou sekä ripsienpidennyksiä ja rakennekynsiä tekevä E-Lashes & Nails.

Sittemmin RTV:n myymälä löysi uudet tilat Keskuskadulta entisen S-marketin rakennuksesta. RTV-yhtymällä on Mäntsälässä myös oma tontti, Lahdentien ja Valtatie 25:n kulmassa.

Huikkolan kiinteistön tontti ei ole ainakaan vielä julkisessa myynnissä, mutta kaupan se on.

–  Minuun voi ottaa yhteyttä, mikäli tontti kiinnostaa, Yli-Ketola sanoo.