Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsäläläiselle Aija Lavikaiselle myönnettiin Reumaliiton korkein tunnustus

Suomen Reumaliitto ry luovutti liiton korkeimman tunnustuksen, Sylvi Kekkosen pronssisen pienoismuotokuvan mäntsäläläiselle Aija Lavikaiselle 22.4.

Syksyllä 1974 kuvanveistäjä, professori Eila Hiltunen sai luvan tehdä tasavallan presidentin puolisosta, rouva Sylvi Kekkosesta, pienoismuotokuvan. Se luovutettiin huhtikuussa 1975 presidentti Urho Kekkoselle.

Hän hyväksyi Reumaliiton toimimaan jo edesmenneen vaimonsa pienoismuotokuvan jakelijana ja myyjänä tavoitteena käyttää myynnistä karttuvat varat reumasairaiden, erityisesti nivelreumaa sairastavien kuntoutukseen.

Sittemmin vaikeaa nivelreumaa sairastaneen Sylvi Kekkosen pienoismuotokuvasta tuli Reumaliiton korkein tunnustus, jolla on vuosien saatossa kiitetty elämäntyönään reumasairaiden toimintaa, asemaa tai hoitoa edistäneitä henkilöitä.

Aija Lavikainen on toiminut reumayhteisössä aina 1990-luvulta saakka. Hänet tunnetaan aktiivisena yhdistystoimijana.

Hän on hoitanut puheenjohtajan tehtävää eri reumayhdistyksissä, viimeisimpänä ja edelleen Mäntsälän Fibro ja TULES ry:n puheenjohtajana.

2000-luvun alkupuolella Lavikainen aloitti tehtävät Reumaliiton luottamustoimissa ja hoiti niitä aina vuoteen 2020 saakka.

Suurimman osan luottamustoimiajastaan hän toimi Reumaliiton valtuuston II varapuheenjohtajana.

Lavikainen on vuosien aikana omistautunut vahvasti reumatyölle. Hän on jakanut kokemustietoaan ja antanut aikaansa reumasairaille erityisesti Mäntsälässä ja lähialueilla.

Liiton luottamustoimissa Lavikainen on aina tuonut esiin kentän ääntä ja näin omalla panoksellaan edistänyt reumasairaiden toimintaa alueellisesti ja valtakunnallisesti.

Nyt siirryttyään ”eläkkeelle” liiton luottamustehtävistä hän jätti suuret saappaat täytettäviksi, eikä Lavikaisen saappaita itse asiassa kukaan toinen pysty täyttämään, yhdistyksessä uskotaan.