Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junioreiden golfin Future Tour kisattiin viikonloppuna Hirvihaarassa

Lauantaina 28.5. oli Hirvihaaran kentän lähdöt varattu aivan iltaa lukuun ottamatta junioreiden Future Tourin Etelä-Itä-alueen yli sadan pelaajan joukolle.

Kilpailijat pelasivat neljässä eri sarjassa. Pienimmät pelasivat takaysille tehdyllä Easy 9r -kentällä, hieman isommat, mutta kuitenkin melko suurella tasoituksella pelaavat pelasivat koko kentän etutiiltä, kuten myös sarjan Tytöt Challenge pelaajat.

Pojat Challenge -sarjalaiset pelasivat kilpailunsa keskitiiltä.

Yhdeksän lähtöön tiille olivat kokoontuneet Tytöt Challenge -sarjassa pelaavat Emmi-Liia Sistonen Kanava Golfista, Pihla Niiranen Keimola Golfista ja Veera Gynther Aulanko Golfista.

Tytöillä oli mielessä nauttia kierroksesta niin, että kilpailusta jäisi hyvä fiilis. Veeralla oli lisäksi aikomus juoda ja syödä kierroksen aikana hyvin.

Veeralla jäi aikaa myös pelaamiseen, koska hän oli sarjansa kolmonen. Emmi-Liia pelasi sijalle 8 ja Pihla oli 12.

Jokainen heistä oli harrastanut golfia jo melko paljon ja Hirvihaaran kenttäkin oli heille jokaiselle tuttu.

Veera oli käynyt kenttään tutustumassa jo tänä keväänä ja totesi, että on paremmassa kunnossa kuin hänen kotikenttänsä.

Ykköstiillä odotteli lähtöään Nurmijärven Golfklubin Aleksi Sovijärvi. Jostakin syystä hänen pelitoverinsa ei lähtöön ilmaantunut, joten startteri joutui ottamaan Aleksille pelitoverin seuraavasta lähdöstä.

Aleksi kertoi pelanneensa golfia aivan pienestä pitäen, mutta aktiivisemmin kilpagolfia hän sanoi harrastaneensa viitisen vuotta.

Poikien lähtöjä olivat seuraamassa Anne-Mari ja Tuomas Sovijärvi.

– Meillä pelaa kolme lasta täällä tänään. 13-vuotias Anne pelaa täällä Tytöt Challenge -sarjassa, 11-vuotias Lukas Pojat Challenge -sarjassa ja juuri lähtenyt 15-vuotias Aleksi pelaa Lukaksen kanssa samassa sarjassa.

– Me molemmat pelaamme ja lapset on otettu aikoinaan mukaan jo hyvin nuorina ensin rangelle ja sitten kentälle. Meillä on ollut aina harrastuksia paljon, on yritetty tarjota heille mahdollisuuksia eri lajeihin. Vieläkin niitä on iso repertuaari, mutta golf on heille kolmelle osoittautunut mielekkääksi.

– Jos katsoo vanhempien näkökulmasta, niin golf on hyvä laji, kun se opettaa kärsivällisyyttä, keskittymiskykyä ja hyviä käytöstapoja. Lapset oppivat huolehtimaan itsestään pelikierroksilla. Se mielestämme kasvattaa nuorille hyviä henkisiä ominaisuuksia.

– Tämä Hirvihaaran kenttä on mukava, tänne on aina kiva tulla, totesivat Sovijärvet.

Aleksi Sovijärvi kertoi puolivälissä kierrostaan, että kilpailu ei ollut mennyt hänen mielestään kovin hyvin. Kuitenkin sanoi saaneensa yhden birdien seiskalla, kun oli saanut avauksen greenille.

Hän valitteli, että uusilla mailoilla eivät suunnat oikein onnistu.

Puolivälissä Aleksi oli tuloksessa +3 ja sama näkyy lopputuloksissa, joten toinen ysi meni tasan pariin. Hän jäi kaksi lyöntiä voittajasta, Lahden Golfin Luukas Kruutista. Todella hienoja tuloksia!

– Ensimmäiset mailat sain kolmevuotiaana ja nyt pelaan Future Touria. Tähän mennessä tulokset ovat olleet ihan ok, pari palkintosijaakin olen saanut. Tänä päivänä odotukset eivät ole kovin korkealla, kun pelaan Challenge-sarjaa. Red olisi oikeampi sarja avauksien ja lyöntipituuksien vuoksi. Tasoitukseni vuoksi en pääse Redille, kertoi Tuusulan Golfklubin 11-vuotias Niklas Kurtelius.

Niklas saavutti jaetun yhdeksännen sijan pelaamalla kierroksen 85 lyönnillä.

Easy 9r -sarjan voitti Hirvihaara Golf Mäntsälän (HiGM) Lenni Himanen. Voittopuheessaan hän kiitteli osanottajia, että olivat tulleet pelaamaan ja kehui kaikkien pelanneen hyvin.

– Peli sujui hyvin ja oli kivat pelikaverit. Osuin hyvin palloon, mutta meni välillä ohikin. Oli yksi eagle-putti, mutta se meni ohi, muuten putit menivät hyvin. Neljävuotiaana aloin pelata ja pari kertaa viikossa pelaan. Harrastan myös salibandyä, Lenni kertoi palkintojenjaon jälkeen.

– Kilpailut ovat menneet hyvin, junioritouhut ovat aina mukavia. Iloisia pelaajia ja aktiivisia vanhempia on mukana. Nämä ovat oikein hauskoja ja leppoisia tapahtumia, kiitteli toimitusjohtaja Ismo Piira.

HiGM:n pelaajien sijoitukset:

Easy 9r: 1. Lenni Himanen, T16. Magnus Paajaste.

Easy Red: 2. Emily Pund, 3. Manu Leppäkangas, T6. Tomas Lehmussola, T6. Elmeri Wahlberg, T13. Eemi Kiuru, T19. Niklas Lehmussola.

Pojat Challenge: T13. Verneri Vehviläinen, T17. Lucas Pund.

Kaikki tulokset löytyvät Suomen Golfliiton sivuilta kilpailukalenteri-osiosta.