"Ei näytä kovin lupaavalta" – Meteorologilla huonoja uutisia alkukesän lomailijoille

Toukokuu on ollut lupaava niille, joiden loma osuu kesän alkuun. Tuore kuukausiennuste kuitenkin tuo huonoja uutisia ainakin Etelä- ja Keski-Suomeen, kertoo meteorologi Markus Mäntykannas Forecan sääblogissa.

– Olen pettynyt, että missä se kunnon kesäennuste oikein luuraa. Ei näytä kovin lupaavalta alkukesällä lomailevien kannalta, Mäntykannas sanoo blogissa.

Sieltä löytyy melko todennäköisesti aurinkoa ja lämpöä.

Meteorologi Markus Mäntykannas, Foreca

Hän viittaa Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tällä viikolla julkaistuun kuukausiennusteeseen, joka yltää jo pitkälle kesäkuuhun.

Kuukausiennusteen mukaan sää olisi maan etelä- ja keskiosassa kesäkuun puoliväliin asti keskimääräistä viileämpää tai lämpö nousisi ajankohdalle tyypillisiin lukemiin. Pohjois-Suomessa kuluva viikko näyttää kuitenkin tavanomaista lämpimämmältä.

Lähiviikot näyttävät myös matalapainevoittoisilta eli sää on epävakainen ja kostea.

Mäntykannaksen mukaan kuumat kesäsäät pysyttelevät pääosin poissa Suomesta.

– Jos haluaa pelata varman päälle, lomailee alkukesästä ja kaipaa takuuvarmaa lämpöä ja aurinkoa, niin eteläinen Eurooppa näyttää sellaiselta kohteelta, että sieltä löytyy melko todennäköisesti aurinkoa ja lämpöä tulevina viikkoina.

Ennuste

Tältä alkukesä näyttää Etelä-Suomessa

23.–29.5. Keskilämpötila on maan eteläosassa 0–1 astetta tavanomaista viileämpi, paikoin enemmänkin. Etelässä on paikoin tavanomaista sateisempaa. Ennustettavuus: hyvä.

30.5.–5.6. Etelä-Suomessa on 1–2 astetta keskimääräistä viileämpää. Viikon sademäärät ovat paikoin tavanomaista suurempia. Ennustettavuus: Kohtalainen

6.–12.6. Maan eteläosassa on 1–3 astetta keskimääräistä viileämpää. Koko maassa viikosta ennustetaan tavanomaista sateisempaa. Ennustettavuus: Kohtalainen

13.–19.6. Lämpötiloissa eikä sateisuudessa näy enää poikkeamia suuntaan eikä toiseen. Ennustettavuus: heikko.

Lähde: Foreca

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut