Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perheväkivaltaa, lisääntyviä ryöstöjä ja kortittomia kaahareita – Itä-Uudenmaan poliisilla oli kiireinen viikko

Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät viime viikolla pahoinpitelyrikokset, ryöstörikokset, kokoontumisajot ja kortittomat kaaharit. Poliisi hoiti viikon aikana yhteensä 1830 erilaista hätäkeskuksen antamaa ja partioiden oma-aloitteisesti tekemää tehtävää.

Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia poliisi kirjasi viikon aikana 39, mikä oli enemmän kuin edellisen viikon määrä (30). Yksityisellä paikalla tapahtuvia pahoinpitelyrikoksia kirjattiin 33 kappaletta, mikä oli kymmenen vähemmän kuin edellisellä viikolla.

Tehtävistä 860 painottui viikonloppuun. Viikonlopun aikana poliisi hoiti 228 kappaletta yksilönsuojaan kohdistuvia rikoksia, mistä kotihälytysten määrä oli 61 kappaletta. Kotihälytykset jakautuivat häiritsevän metelin, perheväkivallan ja henkilön tai henkilöiden ollessa häiriöksi varsin tasaisesti. Valitettavasti eniten kotihälytyksiä aiheutti perheväkivalta, joita kirjattiin 22 kappaletta.

Itä-Uudenmaan poliisin tilastossa on nähtävissä kesän lähestyminen ja ihmisten liikkuvuuden lisääntyminen. Ryöstöjä oli viime viikolla lähes puolet enemmän kuin edellisviikolla.

– Ryöstörikosten määrä jatkoi edelleen nousuaan. Edellisellä viikolla poliisi kirjasi 7 ryöstöilmoitusta, mutta nyt niitä kirjattiin peräti 12 kappaletta, kertoo komisario Aki Rantahuhta.

Lukuisat kokoontumisajot aiheuttivat häiriöitä ja liikennerikollisuutta tapahtumapaikoilla ja niiden lähialueilla lauantaina.

– Paljastimme viikonloppuna useita vakavia liikennerikoksia ja jouduimme puuttumaan vaaralliseen ajamiseen. Pysäytimme säännösten vastaisesti muutettuja ajoneuvoja, lähinnä mopoja ja kevytmoottoripyöriä. Kirjasimme rattijuopumuksia 517, joista yksi oli törkeä. Törkeitä liikenteenvaarantamisia oli seitsemän ja piittaamattomuuksia 23, komisario Asko Sartanen toteaa.

Porvoon moottoritiellä poliisipartio mittasi perjantai-iltana henkilöautoa kuljettaneelle parikymppiselle miehelle nopeudeksi 178 km/h, kun suurin sallittu nopeus kyseisellä tieosuudella on 120 km/h. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tämän lisäksi poliisipartio pysäytti perjantaina yöllä Sipoossa henkilöauton, jonka kuljettajalle tehty tarkastus antoi aihetta epäillä tämän syyllistyneen liikennejuopumukseen.

– Mieskuljettajan ajo-oikeus oli vanhentunut, joten häntä epäillään rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, kertoo rikoskomisario Freddie Cederlund.

Samana yönä poliisi pysäytti Nikkilässä henkilöauton, jonka kuljettajalle tehty puhalluskoe ylitti rattijuopumukselle säädetyn rajan.

– Tämä naiskuljettaja oli lisäksi ennestään ajokiellossa, joten häntä epäillään rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, Cederlund toteaa.

Varhain lauantaiaamuna poliisi pysäytti Sipoossa henkilöauton, jonka kuljettajalle tehty tarkastus antoi aihetta epäillä tämän syyllistyneen liikennejuopumukseen. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Helsingin poliisisoittokunnan Pidä huolta! -valistuskonsertit yläasteikäisille nuorille järjestettiin 18.5. ja 19.5. Vantaalla ja 20.5. Keravalla. Helsingin poliisilaitos kehitti vuonna 2017 uudenlaisen valistuskonserttikonseptin, jossa nuorille kerrotaan päihteistä, itsemääräämisoikeudesta, sosiaalisesta mediasta ja kiusaamisesta. Nämä aiheet tarjoiltiin myös viime viikon konserteissa nuorille kuvien, faktapohjaisten esimerkkien sekä ammattiorkesterin esittämän musiikin keinoin.

Poliisin palvelupisteiden aukioloihin tulee muutoksia kesällä.

– Jotta Itä-Uudenmaan poliisilaitos pystyy tarjoamaan asiakkailleen palveluita myös kesälomakaudella, on joitakin palvelupisteitä suljettava kesäkaudella ja keskitettävä henkilöstöä suurempiin palvelupisteisiin, toteaa lupapäällikkö Anne Rautala.

Nurmijärven ja Loviisan poliisiasemien poliisi- ja lupapalvelut suljetaan 6.6.-28.8.2022 väliseksi ajaksi. Mäntsälän kunnantalo on suljettu heinäkuun ja siten myös poliisin Mäntsälän asiointipisteen lupapalvelut on suljettu 4.-31.7. välisen ajan.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tarjoaa palveluita Vantaan, Järvenpään, Porvoon ja Hyvinkään poliisiasemilla sekä Keravan asiointipisteessä. Kaikki poliisin palvelupisteiden aukioloajat ja sähköiset palvelut löytyvät osoitteesta www.poliisi.fi.