Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vision-tanssikilpailu keräsi 250 tanssijaa Riihenmäelle – "osallistuvat tanssiteokset ovat hyvin monimuotoisia"

Vision ry:n järjestämässä Vision – Unelmiesi tanssikilpailussa Riihenmäen koululla lauantaina 21.5. nähtiin monia eri tanssityylejä salsasta hip-hoppiin.

Tanssijoita oli 6-vuotiaista 39-vuotiaisiin, niin sooloja, duettoja, trioja kuin ryhmiäkin.

– Pääsimme taas kolmen vuoden tauon jälkeen järjestämään Vision-tanssikilpailun. Tunnelma oli katossa, kiitos siitä kaikille osallistujille, juontajallemme Tiia Lillelle sekä talkooväelle. Ilman talkoolaisia tämäkään tapahtuma ei olisi onnistunut, hehkuttaa Nea Vallin, tanssikilpailun johtaja.

– Kilpailu täyttyi huimaa vauhtia. Lavalla nähtiin noin 250 tanssijaa, tänä vuonna oli ennätysmäärä soolotanssijoita, Vallin jatkaa.

– Vision eroaa muista kilpailuista etenkin visuaalisten elementtien vuoksi. Myös osallistuvat tanssiteokset ovat hyvin monimuotoisia ja tyyliltään laidasta laitaan hip-hopista salsaan, kertoo Minna Vartia, Vision ry:n hallituksen jäsen.

Vision-tanssikilpailussa on ollut joka vuosi esiintyvä taiteilija, tänä vuonna hän oli sirkusartisti Minka Leskinen, vastavalmistunut sirkusalan ammattilainen, joka on erikoistunut ilma-akrobatiaan sekä käsilläseisontaan.

Hänen päävälineensä ilmassa on rengastrapetsi, jolla hän yhdistelee vauhdikasta dynaamista tekniikkaa sekä eleganttia notkeutta vaativia liikkeitä.

– Kiitos Riihenmäen koulu ja Mäntsälän kunta, että saimme järjestää taas upeissa puitteissa unelmien tanssikilpailun. Erityiskiitos myös Mäntsälän Voimistelijoille niin talkooavusta kuin somisteiden lainaamisesta samoin kuin Palokan Ilolle.

Kilpailun johtaja ja Vision Dance Crewn mentori Nea Vallin oli tehnyt kaksi koreografiaa, jotka nähtiin kilpailussa: Mäntsälän Voimistelijoiden 16–19-vuotiaat Fereniat koreografialla Uuden edessä sekä yli 20-vuotiaat Satelliitit, jotka voittivat jaetun hopean koreografialla New Planet.

Kaika Pietarinen oli itse tanssijana Satelliitit-joukkueessa sekä toimi Vision Dance Crewn valmentajana sekä koreografina. Elea Moskuvaara sai tuomaristolta kunniamaininnan soolo 13–15-vuotiaiden sarjassa koreografialla The Ghost of You, jonka Pietarinen on suunnitellut.

Aada Palmen ja Liina Käyhkö kilpailivat duetot&triot 13–15-vuotiaiden sarjassa ja voittivat pronssia koreografialla In Youth We Learn, jonka on suunnitellut yhdessä Pietarinen, Palmen ja Käyhkö.

Moskuvaara, Palmen ja Käyhkö kilpailivat myös Mäntsälän Voimistelijoiden Galaxit-joukkueessa. Vision Dance Crewn vanhempi duo Jessica Therman ja Hertta Hakkarainen saivat tuomaristolta kunniamaininnan duetot&triot 16–20-vuotiaiden sarjassa koreografialla Sinulle, jonka he ovat yhdessä suunnitelleet omistaen sen äideilleen.

Therman ja Hakkarainen kilpailivat myös Mäntsälän Voimistelijoiden Fereniat-joukkueessa. Kaksikko valmentaa yhdessä Vanessa Vuoren kanssa myös Mäntsälän Voimistelijoiden Meteorit-joukkuetta, joka voitti 10–12-vuotiaiden sarjassa pronssia koreografialla Unelmoi isosti! Koreografia on Thermanin käsialaa.

– Oltiin tyytyväisiä kaikkiin kilpailusuorituksiin ja tuomaripalautteisiin. Tärkeimpiä hetkiä meille oli päästä tanssimaan äideillemme omistettu duetto, joka oli heille yllätyksenä suunniteltu, kertoo Therman.

– Ja muutenkin koko päivä oli tunteikas ja upea. Loppudisco kohotti tunnelman kattoon, kun kaikki kilpailijat tanssivat yhdessä discovaloissa tanssimatolla, se oli ehdoton päivän kohokohta, lisää Hakkarainen.

Vision Dance Crew jää kesätauolle, mutta uusia tanssijoita mahtuu mukaan. Mikäli luova tanssiharrastus kiinnostaa: info@teamvision.fi

teamvision.fi