Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hammaslääkäriltä diagnoosiksi munasarjasyöpä, potilaalle 730 vuoden resepti – IS: Tällaisia ovat suomalaisten ikimuistoisimmat Omakanta-kirjaukset

– Kaatunut nyt yöllä pyörällä, humalassa ollut. Sai väistettyä pyörällä koirankakkaa ja sitten kaatui, onneksi ei kakkaan osunut.

Muun muassa tämä lääkärin tekemä potilaskirjaus on yksi, joka löytyy suomalaisten Omakanta-palvelusta. Ilta-Sanomat on niputtanut yhteen satsillisen persoonallisimpia Omakanta-kirjauksia. Omakannassa potilas voi itse selata tietoja, joita lääkäri tai joku muu terveydenhuollossa työskentelevä on sinne kirjannut.

Omakantaan on päätynyt myös potilaiden omia kuvailuja terveydentilastaan.

– Olo on kuin pienellä oravalla, jolla vasen poski täynnä käpyjä, kuvailee eräs nainen vointiaan lääkärille.

Omakannasta on kaivettu esiin myös todellisia harvinaisuuksia. Sellainen on muun muassa naispotilaalle kirjattu vastaanottoaika erektiohäiriön takia. Aika on sittemmin peruttu.

– Kovin perustavanlaatuinen hammastutkimus, pohtii puolestaan naispotilas, jolle hammaslääkäri on kirjannut diagnoosiksi munasarjasyövän.

– Terveyttä ja pitkää ikää, iloitsee eräs nainen aviomiehensä lääkemääräyksestä.

Ja syystäkin. Aviomies oli saanut 730 vuoden annoksen – resepti vanhenee vasta elokuussa 2749.