Keusoten nuorisoasemien ikärajat yhdenmukaistuvat – jatkossa apua on tarjolla täysi-ikäisyyteen asti

Keusote tiedottaa, että jatkossa alueen nuorisoasemat palvelevat kaikkia 13–17-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään aina 18 ikävuoteen asti. Ikärajat yhdenmukaistuvat 16. kesäkuuta lähtien.

Aiemmin nuorisoasemien ikärajat ovat poikenneet toisistaan kunnittain. Ikärajojen yhdenmukaistamisesta päätettiin Keusoten yhtymähallituksessa vuonna 2020 kahden vuoden siirtymäajalla.

Tiedotteen mukaan muutoksen tavoitteena on tarjota yhdenvertaiset nuorisoasemapalvelut alueemme asukkaille. Nyt tapahtuva muutos koskettaa Hyvinkään ja Tuusulan nuorisoasemien asiakkaita. Sama toimintamalli on jo käytössä Keusoten muissa jäsenkunnissa.

– Nuorisoasemapalvelut pyrkivät jatkossa keskittymään entistä vahvemmin avun ja tuen antamiseen alle 18-vuotiaille, jotta heille mahdollistuisivat hyvät eväät tasapainoiseen aikuisuuteen, kommentoi koordinoiva esimies Johanna Alajoutsijärvi, Keusoten tiedotteessa.

Nuorisoasemat tukevat koko perhettä

Nuorisoasemat tarjoavat nuorille ja heidän perheilleen ohjausta, tukea ja hoitoa erilaisiin haastaviin elämäntilanteisiin, kuten mielenterveys- ja päihdeasiat, ahdistus ja masennus, liiallinen pelaaminen, elämäntilanteen aiheuttamat kriisit, perheen sisäiset vuorovaikutusongelmat tai nuoren kasvuun ja kehitykseen liittyvät asiat.

Palvelu on maksutonta, eikä palvelun saamiseksi tarvita lähetettä.

Yhteydenotto voi tulla nuorelta itseltään, vanhemmalta tai läheiseltä, jolla herää huoli nuoresta.

Nuorisoasemat toimivat Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Mäntsälässä. Pornaislaisia palvellaan Mäntsälän nuorisoaseman toimesta Pornaisissa.

18-vuotiaille ja sitä vanhemmille nuorille vastaavaa tukea tarjotaan aikuisten mielenterveys- ja päihdepalveluiden kautta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut