Omilla rahoilla keilaamaan – Kaunismäen päiväkodilla annetaan yrittäjyyskasvatusta pienestä pitäen

Kaunismäen päiväkodin Kastehelmet nauttivat silminnähden yrittäjyysprojektinsa osingonjaosta Mäntsälän keilahallissa.

Eskarilaiset (6–7-vuotiaat) ovat syksystä lähtien koonneet keilalippuihin rahaa monella eri tavalla, mm. keräämällä pulloja.

– Se keilailussa on hienoa, kun voittaa, iloitsee Sara Lindegren ja kertoo voittaneensa kaksi sarjaa. Myös Ukko Rosimolle kertyi kaksi voittoa.

Sara onkin jo kokenut pelaaja, sillä hän sanoo käyneensä isän ja äidin kanssa keilaamassa ainakin 15 kertaa. Ukolle ja Kerttu Valtoselle keilaaminen oli tutustumista uuteen.

Lapsille on kerrottu yrittämisen eri tavoista. Kerttu nostaa esiin pullojen keräämisen ja siitä saadun hyödyn, rahan. Ukon mielestä on hauskaa, kun voi tehdä jotakin, auttaa vaikka siivoamaan. Sara sanoo yrittäneensä auttaa äitiä kotona.

– Vein roskia roskakoriin, sekin on kivaa, pohtii Kerttu.

Pullojen keräämisen lisäksi lapset kertovat, kun he muistivat kauppiasta nimipäivänä. Lahjaksi he saivat suklaakolikoita. Ne myytiin eteen päin ja näin kassa karttui.

– Tärkeätä on, että lapset pääsevät kokeilemaan uutta, kertoo varhaiskasvatuksen opettaja Kati Junnonniemi.

Keilailu on ollut kauden huipentuma. Jotkut ovat käyneet aiemmin keilaamassa, mutta suurelle osalle keilailu on uusi asia. Kaikki ovat tykänneet ja innostus paistaa lasten silmistä.

Junnonniemi kiittää Mäntsälän keilahallia tuesta. Ilman tukea lippujen hinnat olisivat olleet liian korkeat lasten ansaitsemille osingoille.

Lastenhoitaja Hannu Mutanen sanoo, että hanke on ollut osa Yritys hyvä -kilpailua. Opin polussa on kehitetty mm. pitkäjänteisyyttä ja yhdessä tekemistä.

– Tuloksena on tehdä yhdessä jotakin kivaa, kuten nyt tämä keilailu. Lapset ovat itse etsineet ideoita toteuttamiseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut