Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikuntatapahtuma veti osallistujia Kirsikkapuistoon vauvasta vaariin

Mäntsälän seniorit ja Mäntsälän kunnan liikuntapalvelut järjestivät yhteistyössä yleisen liikuntatapahtuman Mäntsälän Kirsikkapuistossa perjantaina 6.5.

Lämmin ja aurinkoinen kevätpäivän sää suosi järjestäjiä ja sai houkuteltua paikalle noin 70 osallistujaa melkein 4-vuotiaasta Väinöstä aina lähes 90-vuotiaisiin senioreihin.

Tapahtumassa oli tarjolla monipuolista liikuntaa, hyvää säätä ja mukavaa seuraa.

Senioreiden Mauri Isokääntä toivotti osallistujat tervetulleiksi ja kertoi tapahtuman ohjelmasta sekä Kävelykilometrikisan ideasta.

Kunnan liikuntapalveluiden edustajina paikalla olleet Johanna Nummela ja Anna Gröndahl hoitivat lämmittelyjumpan ja ohjasivat kävelijöitä 2, 4 tai 6 kilometrin mittaisille matkoille.

Reittien varsilla oli pientä aivojumppaa vaativia tehtäviä. Puisto tyhjenikin nopsaan osallistujien jakaannuttua lämmittelyjumpan jälkeen valitsemalleen reiteille

Moni osallistuja ehti myös tutustua paikalla miekkailun saloihin lajin moninkertaisen maailmanmestarin Tuulikki Somerojan opastuksella.

Miekkailun todettiin kehittävän hyvin tasapainon hallintaa ja olevan todellista hikiliikuntaa. Tapahtuman loppupuolella Matti Virpiaro perehdytti vielä keilailun mahdollisuuksiin Kirsikkapuiston läheisyydessä sijaitsevalla keilahallilla.

Tapahtumassa käynnistyi myös Mäntsälän senioreiden joukkueen osallistuminen Kävelykilometrikisa 2022:een.

Kävelykilometrikisa 2022 on osa Tahko Pihkala -seuran ja Suomen Ladun Kävelykipinä -kampanjaa, joka haastaa kaikki suomalaiset kävelemään.

Ideana on rohkaista myös ikäihmisiä säännölliseen liikuntaan oman kuntonsa ja terveydentilansa puitteissa. Kisa on leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat kävelemiään kilometrejä netissä Kävelykilometrikisa-sovellukseen ja kartuttavat omaa ja oman joukkueensa saldoa kisan ajan.

Avainsana on kuitenkin aina liikunnan säännöllisyys, ei kilometrimäärä. Saatiinpa paikalta Mäntsälän senioreiden joukkueeseen muutama jäsenkin lisää ja varmistimme näin kuulumisen kisan Suursarjaan (vähintään 25 henkilöä joukkueessa).

Sirkka ja Antero Päivärinnan kahvi-leipä-grilli-tarjoilu toimi jälleen perinteisen mallikkaasti ja tarjoama teki kauppansa lenkkien jälkeen.

Samoissa merkeissä tavataan toukokuulla 2023.