Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Golffarit pääsivät taas mielipuuhaansa Hirvihaarassa – radalla tuli myös vastaan yllätyksiä

Talvi 2021-2022 muistetaan pitkään erikoisen lumisena talvena ainakin täällä Etelä-Suomessa. Me talvilajina hiihtoa harrastavat tietenkin nautimme täysin siemauksin hiihtomahdollisuuksista ja hienoista talvikeleistä. Toista oli täkäläisten golfkenttien hoitajilla.

– Tähän mennessä kentältä on poistettu lumia, hakattu ja sulatettu jäätä ja levitty väylille hiekkaa. Viikolla 19 olisi tarkoitus pystyleikata greenit, kylvää ne ja lopuksi hiekoittaa. Lisäksi koetamme saada mahdollisimman paljon vettä ensin greeneille ja sitten väylille. Kun pelaajat lähtevät keväällä innokkaina pelaamaan toivon, että jokainen muistaisi korjata jälkensä, pyytää Hirvihaaran Golfin kentänhoitaja Paula Ohtonen.

Kenttäyhtiö järjesti perjantaina 6.5. talkoot, jonka päätteeksi talkoolaiset saivat lähteä pelaamaan kierroksen. Talkoilla kerättiin metsiin karanneita palloja. Rangelle tulee uudet pallot ja vanhat haluttiin saada pois häiritsemästä harjoittelua.

Virallisesti kenttä aukesi pelaajille lauantaiaamuna 7.5.

Varauksia olikin tehty oikein urakalla. Eipä siellä näyttänyt olevan juurikaan vapaita aikoja koko päivänä ja sunnuntainakin pelaajia oli kentällä runsaasti. Oli vilkas viikonloppu.

Tämän jutun kirjoittajakin osallistui perjantaina talkoisiin. Sormia syyhysi päästä kokeilemaan, miten lyönnit olivat talvehtineet. Kolmesti kävin lyömässä talven aikana palloja hallissa.

Kello 12 seuran kapteeni Olli Weckström löi avauslyönnin ja niin me muutkin talkoolaiset pääsimme kentälle. Kaikilla väylillä ei vielä vihreää näkynyt, mutta ihan hyvä niiltä oli lyödä.

Joihinkin kohtiin oli kasautunut hiekkaa jonkin verran, mutta se siitä häviää kasvavan nurmen alle. Greenit olivat mielestäni mukavan nopeassa kunnossa.

Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö Hirvihaaran kenttä olisi kesän mittaan tänäkin vuonna lähiseudun parhaassa kunnossa.

Etuysillä oli tapahtunut melkoisia muutoksia. Sieltä oli kaadettu kirjanpainajan runtelemia kuusia runsaasti ja olipa harmittavasti hävinnyt viitoselta se hieno koivu, jonka me golffarit jouduimme aiemmin pelissämme huomioimaan. Nyt voi lasettaa surutta suoraan kohti greeniä heti avauksesta lähtien.

Tuuli sopii aiempaa enemmän aukeille etuysin väylille.

Takaysi tuntui tutulta, vaikka onhan sielläkin uusia rakennelmia, mutta nehän olivat jo syksyllä näkyvillä.

Driverilyöntini olivat talvehtineet hyvin: pituutta ei ollut ollut hävinnyt, vaikka jälleen tuli ikään yksi vuosi lisää. Muissa lyönneissä olikin sitten toivomista.

Kuitenkin kierroksen saldoksi tuli yksi birdie ja seitsemän paria. Ihan kelpo kauden alku vanhalle miehelle.

Tsemppiä kaikille Hirvihaaran golffareille.