Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän tanssijat ja voimistelijat nappasivat vielä ennen kesää kaksi kultaa ja yhden pronssin

Kevään kilpailukausi voimistelussa ja tanssissa alkaa kääntyä loppusuoralle. Tällä kertaa Mäntsälästä kilpailtiin niin joukkuevoimistelussa, tanssissa kuin tanssillisessa voimistelussa eri puolilla Suomea.

Fereniat-tanssijoukkue jatkoi menestyksekästä kauttaan 16–19-v. sarjassa voittamalla kultaa Turun Lumo-kilpailusta.

Hengettäret-joukkue matkasi Ouluun päättämään tanssillisen voimistelun Cup-kautta. Joukkue voittikin oman yli 40-v. sarjansa ylivoimaisesti ja samalla koko kilpailukauden Cup-sarjan täysin pistein.

Joukkuevoimistelussa Liliat-joukkue nappasi kauden toisen mitalinsa sijoittuen pronssille.

Kisamatolla Helsingissä kilpaili myös Minea-joukkue 16–20-v. sarjassa, mutta harmillisesti taas vajaalla kokoonpanolla.

Ferenioiden hyvin sujunut kisakausi jatkui myös Turussa onnistuneesti.

– Päivä oli tunnelmallinen ja jännittävä, mutta lavalla jännitys muuttui energiaksi ja teimme ohjelman vielä isommin ja aidolla hymyllä. Tunnelma oli katossa ja nautimme aidosti lavalla tanssimisesta. Kaikki antoivat parhaansa mistä seurasi onnistunut suoritus. Joukkueemme kantava voima lavalla on tiivis yhteishenki, aito ilmentäminen ja luotto omaan ja muiden tekemiseen, kommentoivat joukkueen tanssijat.

Joukkuetta valmentaa Nea Vallin, joka kertoo:

– Tuomaristo kehui erityisesti ilmaisua ja tanssijoiden yhteistyötä ja sulavuutta. Menemme ilolla kohti seuran kevätnäytöstä ja seuraavia kisoja.

Hengettäret lähti rennolla otteella kohti tanssillisen voimistelun Oulun kisoja, koska Cup-mestaruus oli jo varmistunut kolmen aiemman voiton perusteella.

– Halusimme lähteä kilpailuun näyttämään rennon ja voimakkaan suorituksen. Tavoitteena oli nostaa koreografiapisteet aiemmalle tasolle, jossa onnistuimme hyvin. Myös suoritus oli jo niin takuuvarmaa, ettei meidän enää sitä tarvinnut jännittää. Koronan takia tätä ohjelmaa on rakennettu syksystä 2020. Nyt on onneksi aika siirtyä tekemään uutta koreografiaa, josta olemme kaikki innoissamme, sanoo ryhmän valmentaja Eerika Laalo-Häikiö.

Joukkuevoimistelun Lovent Cupissa Helsingin Tapulikaupungissa Liliat joutui kovan paikan eteen 12–14-v. harrastesarjassa, kun ohjelman kuviot piti muuttaa ennen kilpailua vajaan kokoonpanon takia.

– Ilmassa oli pientä jännitystä kuviomuutosten seurauksena. Suoritukseen olimme kuitenkin tosi tyytyväisiä. Kategoria 3 yllätti ja pronssimitali päätti meidän kisakautemme onnistuneesti, iloitsivat joukkueen voimistelijat.