Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mihin katosivat pysäköintiä rajoittavat liikennemerkit Keskuskadulta?

Pitkäksi venyneet parkkiajat keskustassa saivat lukijan mietteliääksi

Lukija ihmetteli toimitukseen saapuneessa kirjeessä Keskuskadun pysäköintiä. Keskuskadulla ja sen ympäristössä on voimassa aluepysäköintikielto ja aluepysäköintikieltomerkin sisällä mahdolliset sallitus pysäköintipaikat on merkitty erillisillä merkeillä.

Hän on pistänyt merkille, että etenkin S-Marketin ympäristöstä kahden tunnin pysäköinnin sallimat merkit ovat kadonneet ja osa autoilijoista on pysäköinyt kadun pätkälle pidemmäksikin aikaa. Lukijan mielestä etenkin talvella pitkään seisoneet autot oli helppo laskea.

Mäntsälän kunnan tiemestari Petri Heikkilä kertoo, että osa kylteistä on poistettu huoltotoimenpiteiden aikana, osa kylteistä – kuten osa invapaikkoja merkitsevistä kylteistä – katosi lumenaurauksen yhteydessä, ja joskus kylttejä poistetaan autojen kolhiessa niitä.

Heikkilä myös kertoi, että kylttien paikat aiotaan kartoittaa ja osa uusista kylteistä on jo asennettu.

– Tiedän, että joissain kohdin pysäköintiä rajoittavia merkkejä on ollut, mutta päivitetään niitä hiekoitussepelin poiston jälkeen.

Heikkilä myös arvioi, että yksi ongelma pysäköinnin rajoittamisessa on valvonnan puuttuminen, jolloin autoilijat eivät ota kieltokylttejä tarpeeksi vakavasti.