Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskeneräiseen taloon muuttaminen harmittaa asukasta – "Tuntuu, että kukaan ei ota kantaa tai vastuuta asioista"

Koivistolaistentien uusi kerrostalo valmistui maaliskuun alussa

Asukkaat muuttivat uuteen ARA-rahoitteiseen KAS asuntojen rakentamaan vuokrakerrostaloon maaliskuun alussa. Energiatehokkaaksi ja savuttomaksi mainostettu uusi rakennus oli houkuttelevalla paikalla aseman kupeessa, mutta aivan kaikki eivät ole olleet tyytyväisiä.

Asunnon ongelmien kanssa on joutunut painimaan muun muassa Helsingistä muuttanut Pekka Huuhka. Hänen asunnostaan hajosi keittiön pistorasia, jolloin kahvit täytyi keitellä olohuoneen puolella.

Myöskään astianpesukone ei toiminut. Pieni ongelma, mutta sähkömiehen saapumisessa kesti kolme viikkoa.

– Jännintä on se, että isännöitsijä laittoi lapun, että huoltoyhtiö ottaa astianpesukoneen pois. Ilmoitin siitä ja kaveri kävi ottamassa sen pois, ja kahden päivän päästä tuli 50 euron lasku. Kerrottiin, että asukas sen maksaa, ja ihmettelin, että eikö siitä olisi pitänyt ilmoittaa?

Huuhkalle oli kerrottu, ettei asukas saa sopimuksen mukaan itse irrottaa astianpesukonetta.

Tuntuu, että kukaan ei ota kantaa tai vastuuta asioista.

Sähkömiehen käynnin jälkeen ongelma palasi ja samalla tuli vikaa eteisen sähkökaapin pistorasiaan. Kun toimittaja kävi paikalla, oli Huuhka asentanut jatkojohdon olohuoneen puolelta tuomaan toimivan pistorasian sähkökaappiin sijoitetulle Internet-modeemille.

Viestinnässä tuntuu myös olevan ongelmia.

– Tuntuu, että kukaan ei ota kantaa tai vastuuta asioista, Huuhka harmittelee.

Myös toimitus yritti olla yhteydessä talosta vastaaviin. Isännöitsijä ilmoitti, että hän on toimittanut viestin eteenpäin KAS asunnoille, josta kukaan ei ollut enää yhteydessä. Myöskään KAS asuntojen kiinteistöpäällikkö ei vastannut yhteydenottoon.

Sähköjen lisäksi muitakin pieniä ongelmia on ilmennyt. Parvekkeen kaide heilui ja keittiön hellataso ei ollut samassa tasossa tiskialtaan kanssa. Huuhka tasasi itse tasot.

Parvekkeella hän myös huomasi sen, että muilla parvekkeilla tupakoidaan ja rapun edessä on tumpeille tarkoitettu peltipurkki, vaikka taloyhtiön piti olla savuton.

Maaliskuun loppu puolella ei missään kiinteistön alueella näkynyt myöskään tupakoinnin kieltäviä kylttejä.

Erikoista on myös, että asukkaat muuttivat taloon jo maaliskuun alussa, mutta nimiä tai asuntojen numeroita ei ole vieläkään kerrostauluissa.

– Jos tänne tulee hälytys, niin mistä ambulanssikuskit tietävät missä kerroksessa asunto on, kun ei mitään numeroita eikä nimiä ole laitettu rappukäytävään?

– Valitettu on mutta valuu kuuroille korville ja täysi vuokra pitää silti maksaa. Tuntuu kun asukkaista ei välitetä ja raha ratkaisee. Muutoin kyllä asunnot aika kivoja ratkaisuiltaan, Huuhka tuskailee.