Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta lähtee ehkä mukaan Autoliiton invapysäköintiprojektiin

Mäntsälän kunta suunnittelee liittyvänsä mukaan Autoliiton invapysäköintiprojektiin. Projektissa on mukana jo lähes 50 kuntaa.

Projektin tavoitteena on turvata liikuntarajoitteisten autoilijoiden palveluiden saatavuus ja saada invapysäköintipaikkojen käyttöaste kohoamaan, kun tietoisuus sijainneista lisääntyy. Projektiin osallistuminen vaatisi yhteistyösopimuksen solmimista kunnan ja Autoliiton välille. Se vaatisi myös sitä, että kunta kartoittaisi pysäköintipaikat ja toimittaisi tiedot Autoliitolle, joka koordinoisi projektia ja ylläpitäisi applikaatiota.

Projektiin ryhtymistä käsiteltiin huhtikuun alkupuolella vammaisneuvoston kokouksessa ja siellä hyvinvointipäällikkö Vuokko Leirimaa ehdotti, että kunta etsisi korkeakouluopiskelijoilta halukkuutta toteuttaa projekti lopputyönä, tai sitten joukkoistetaan datan kerääminen yhdistyksille ja yrityksille ja lopuksi pyydetään kuntakehityspalvelut auttamaan työn loppuun saattamisessa.

Leirimaa kertoi, että vielä ei olla edetty niin pitkälle, että korkeakouluihin olisi oltu jo yhteydessä.

Vuotuinen ylläpitomaksu applikaatiolle olisi Mäntsälän osalta noin 400 euroa.