Antti Rinne jäi kolmoseksi Lohjan johtajavaalissa

Demokratia on tällaista, sanoo kansanedustajan työstään pitävä Rinne. – Kyselyjä muualle on ollut ennenkin, mutta tähän asti olen vastannut ei. Rinne on mukana linjaamassa Nato-päätöstä.

Kansanedustaja Antti Rinne ei tullut valituksi Lohjan kaupunginjohtajan tehtävään. Lohjan valtuusto päätti viime keskiviikkona valita johtajaksi espoolaisen ekonomin Jarkko Härmälän.

Rinne kuului kolmen kärkiehdokkaan joukkoon. Äänet jakautuivat ensimmäisessä äänestyksessä Rinteen, Härmälän ja Inka Tikkasen kesken. Härmälä sai 21, Tikkanen 18 ja Rinne 12 ääntä.

Näin Rinne putosi ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toisella kierroksella kuninkaantekijöiksi pääsivät Rinnettä äänestäneet. Rinnettä kannattaneiden äänet jakautuivat lähes tasan, ja Härmälä tuli valituksi äänin 26–24. Yksi äänesti tyhjää.

Rinne kertoo, että katkeruutta ei jäänyt.

– Demokratia on tällaista. Yksi paikka ja kolme ehdokasta (loppusuoralla), hän sanoo.

Rinne kertoo hakeneensa paikkaa sen jälkeen, kun potentiaalisia ehdokkaita etsinyt headhunter oli ottanut yhteyttä. Kysyntää on ollut aiemminkin.

– Pääministerikauden jälkeen eteen on tullut viisi headhunttausta, joihin olen sanonut ei, Rinne kertoo.

Lohja kiinnosti Rinnettä erityisesti kunta-alalla tapahtuvien muutosten vuoksi.

– Kuntakenttä on isossa murroksessa. Olen itse ollut tuota muutosprosessia eri tehtävissä valtiotasolla käynnistämässä. Tästä kiinnostus juuri tähän tehtävään , Rinne kertoi Mäntsälän Uutisten haastattelussa.

Lisäkiinnostusta Lohjaa kohtaan saattoi tuoda oma historia. Antti Rinteen isä Juhani Rinne oli vuosituhannen vaihteessa 4,5 vuotta Lohjan kaupunginjohtajana. Lisäksi Antti Rinne itse on ollut lyhyen ajan valtuutettuna Lohjalla 80-luvulla.

Halua vaihtaa työpaikkaa ei Rinteellä ollut.

–  Pidän paljon omasta työstäni. Enkä halua pois valtakunnan politiikasta, hän kertoo.

Eduskunnalla on lähiviikkoina käsittelyssä suuren luokan linjanveto eli Nato-jäsenyyden hakeminen. Rinne kertoo, että hänellä on asiaan selvä kanta, mutta hän ei halua vielä paljastaa sitä.

Puheet Natosta turvallisuutta tuovana puolustusliittona ovat kuitenkin sen verran selkeitä, että kuulijalle ei jää epäselvyyttä. Rinne on asettunut Natoon liittymisen kannalle.

Lohjan johtajaksi valitulla Jarkko Härmälällä on melko erilaiset taustat kuin Rinteellä. Hän on työskennellyt viimeksi hotelliyhtiö Sokotelin toimitusjohtajana. Hän oli tehtävässä syksyyn.

Härmälä on toiminut avainjohtajatehtävissä myös Scandicissa ja Finnairilla. Lisäksi hänellä on kansainvälistä taustaa, sillä hän on tehnyt töitä ja asunut ulkomailla.

Härmälälle Lohja on entuudestaan tuttu, koska perheellä on mökki Lohjalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut