Nyt vietetään partioviikkoa – Mäntsälässäkin toimintaa

Valtakunnallista Partioviikkoa vietetään 18.–24.4.2022. Partioviikolla partiolaiset näkyvät tavallista enemmän katukuvassa ja järjestävät erilaisia tapahtumia. Partioviikkoa vietetään vuosittain sillä viikolla, jolla on partiolaisten suojeluspyhimyksen, Pyhän Yrjön päivä, eli Yrjön nimipäivä.

Mäntsälän Kirsikkapuistossa (Veteraanitie 7) voi osallistua lauantaina 23.4. klo 16–17 Mäntsälän Metsäkäpyjen järjestämään kaikille avoimeen lauluiltaan.

Luvassa on partiolauluja osallistujien toiveiden mukaan nuotion äärellä. Mukaan kannattaa ottaa istuinalusta tai retkituoli.

Partioharrastus on säilyttänyt suosionsa

Partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 lasta, nuorta ja aikuista. Partiolaisten määrä on pysynyt samalla vahvalla tasolla korona-ajasta huolimatta. Myös uusien mukaan liittyneiden jäsenten määrä oli viime kaudella hyvä ja laski vain muutaman prosentin normaalista vuodesta. Monissa harrastuksissa nähtyä osallistujakatoa ei partiossa tullut, sillä toiminta jatkui joustavasti poikkeuksellisissakin oloissa. Partion luontainen monipuolisuus, toiminta ulkona sekä partiossa opittu toimeen tarttuminen ja ratkaisukeskeisyys antoivat hyvät valmiudet toimintaan myös poikkeusaikana.

Viime vuosina suosiota on kasvattanut erityisesti uusi toimintamuoto perhepartio, johon alle kouluikäiset voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa. Mukaan liittyy vuosittain myös satoja uusia aikuisia. Korona-aikanakin moni aikuinen on löytänyt partiosta merkityksellisen harrastuksen ja vapaaehtoistyön. Aikuisia tarvitaan partiossa erityisesti ryhmien vetäjiksi, jotta ryhmiin voidaan ottaa mukaan mahdollisimman paljon uusia lapsia ja nuoria.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut