Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rekisteröidyt koronatartunnat Keusoten alueella laskussa – Walk-in- ja drive-in-koronarokotuksia lauantaina

Rekisteröityjen koronatartuntojen määrät ovat laskeneet jo kolme viikkoa peräkkäin, kertoo Keusote tiedotteessaan.

Tartuntoja on kuitenkin edelleen paljon ja tartuntariski on suuri. Keusoten alueen ilmaantuvuus on 1 842 tartuntaa 100 000 asukasta kohti kahdessa viikossa.

Viikolla 15 koronatartuntoja todettiin 1 607 kappaletta, mikä on vähemmän kuin edeltävällä viikolla (2 076 kpl).

Tartuntoja todettiin viime viikolla Nurmijärvellä 350 (463), Hyvinkäällä 340 (449), Tuusulassa 338 (404), Mäntsälässä 177 (199), Järvenpäässä 364 (504) ja Pornaisissa 38 (57).

Keusoten alueen suurin ilmaantuvuus on Järvenpäässä, joka on 1 953 tartuntaa 100 000 asukasta kohti kahdessa viikossa. Pienin ilmaantuvuusluku on Hyvinkäällä: 1 696 / 100 000 / 14 vrk.

Viime viikolla näytteitä otettiin 3 187 kpl, ja näytteistä 50 prosenttia todettiin koronavirukseksi.

Keusoten tiedotteen mukaan koronavirustestiin hakeutuminen on vähentynyt. Lakosta huolimatta koronatestikaistoille saa hyvin aikoja.

Keusoten akuuttiosastoilla oli 19.4. yhteensä 21 koronatartunnan saanutta. Husissa oli maanantaina 18.4. hoidossa yhteensä 79 koronatartunnan saanutta potilasta, joista tehohoidossa 5. Sairaalahoidossa olevien määrä on merkittävä, mutta pienempi kuin viikko sitten.

Keusote tiedotti ennen pääsiäistä torstaina 14.4. Keusoten maskisuosituksen päivittymisestä. Uusi suositus perustuu entistä voimakkaammin ihmisten omaan harkintaan maskin käytössä. Koko väestön maskisuosituksesta luovutaan Keusoten alueella Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksen mukaisesti.

THL lopettaa yleisen maskisuosituksen – Silti löytyy yhä kolme poikkeusta

Suosituksen päivityksestä huolimatta jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi joukkoliikennevälineessä ruuhka-aikaan.

Koulujen oppilaille ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille Keusote suosittaa siirtymistä kohti omaehtoista maskin käyttöä. Keusote suosittelee, että kouluissa ja oppilaitoksissa tarjotaan edelleen maksuttomia maskeja. Maskeja voi käyttää halutessaan.

Työnantajat ohjeistavat työntekijöitä riskinarvion mukaan. Sote-työssä maskien käyttöä jatketaan.