Ringetteä voi jatkossa harrastaa myös Mäntsälän Jäätiikereissä?

Eräänä päivänä saimme idean lahtelaisen äidin Paulan kanssa aloittaa luistelu- ja ringettekoulutoiminta myös Mäntsälään, jotta välimatkat eivät olisi perheille liian isoja.

Luistelu- ja ringettekouluja järjestetään lähialueilla Lahdessa ja Järvenpäässä.

Mitä se sitten vaati meiltä?

Ensin kontaktoitiin Mäntsälän jäähallin jäänjakaja, ja selvitimme huhtikuulle vapaat jäävuorot. Niitä löytyi joka torstaille puolitoista tuntia.

Otin yhteyttä paikalliseen kiekkoseuraan Jäätiikereihin, josta saimme innokkaan seuran tueksemme projektiin.

Jäätiikereiden puheenjohtaja lupasi seuraavassa johtokunnan kokouksessa selvittää heidän asemaansa tässä projektissa ja johtokunta päätti maksaa meille kaikki neljä kertaa.

Jäätiikereistä saatiin siis tuki projektille ja asiat etenivät nopeasti keskusteluun tulevasta ringettejaostosta seuran sisällä.

Luistelu- ja ringettekoulu polkaistiin hutikuussa käyntiin ja ilmoittautuneita oli mukana lähes sata 2014–2018 syntynyttä tyttöä ja poikaa.

Markkinoimme tapahtumaa paikallisissa Facebook-ryhmissä, kontaktoimme kaikki Mäntsälän päiväkodinjohtajat sekä liikuntatoimen ja lähetimme paperimainokset lähes 300 1-luokkalaisen kotiin Paulan avulla.

Luistelu- ja ringettekoulu on torstaisin huhtikuun ajan Mäntsälän Tokmanni-areenalla.

Pojat olisi tarkoitus houkutella jatkoa ajatellen syksyksi jäätiikereiden kiekkokoulun puolelle ja tytöt saada jatkamaan joko ringettekoulussa tai suunnitteilla olevassa ringeten GF-joukkueessa.

Jos kuitenkaan joukkueita ei saada syksyllä perustettua, on tarkoituksemme jatkaa tätä mallia myös syksyllä.

Lisäinfoa tulee kesän aikana jäätiikereiden nettisivuille sekä Facebookiin. Tavoitteenamme yhdessä jäätiikereiden kanssa on perustaa kaudesta 2022–2023 alkaen Jäätiikerit ringette.

Kirjoittaja on Suomen ringetteliiton aluekouluttaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut