Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

156 pyöräilijää jäi nyt kiinni jalkakäytävällä tai punaisia päin ajamisesta poliisin valvontapäivänä

Poliisi antoi runsaasti seuraamuksia suojattomien tienkäyttäjien liikennekäyttäytymisen valvontapäivänä viime tiistaina. Suojattomat tienkäyttäjät ovat pyöräilijöitä, kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajia ja jalankulkijoita. Huomautuksia ja liikennevirhemaksuja annettiin muun muassa jalkakäytävällä ajeleville polkupyöräilijöille ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajille, kertoo poliisi tiedotteessaan.

– Valitettavasti huomautettavaa löytyi kaikkien tienkäyttäjäryhmien toiminnasta. Eniten puututtavaa löytyi jälleen jalkakäytävillä, joilla oli sinne kuulumattomia tienkäyttäjiä, sanoo tiedotteessa poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Polkupyöräilijöille annettiin yhteensä lähes 156 huomautusta tai liikennevirhemaksua, joista valtaosa johtui jalkakäytävällä tai punaisia päin ajamisesta.

Kallio muistuttaa tiedotteessa, että vain alle 12-vuotias saa ajaa polkupyörää jalkakäytävällä, jos siitä ei aiheudu huomattavaa haittaa jalankululle.

Kevyiden sähköajoneuvojen, kuten sähköpotkulautojen, kuljettajille annettiin 26 sanktiota pääasiassa jalkakäytävällä ajamisesta. Jalankulkijat syyllistyivät 86 kertaa päin punaista valoa kävelemiseen sanktion arvoisesti.

Poliisi joutui päivän aikana puuttumaan myös autolla ajavien käyttäytymiseen. Pyöräteille, jalkakäytäville tai liian lähelle suojateitä pysähtyneiden autojen kuljettajille annettiin näistä rikkeistä kahdeksan pysäköintivirhemaksua ja yksi sakko.

Väistämisvelvollisuuksien laiminlyönneistä suojateillä ja pyöräteiden jatkeilla annettiin moottorikäyttöisten ajoneuvojen kuljettajille yhteensä 54 huomautusta ja sakkoa.

Tiedotteen mukaan valvontapäivän tavoitteena oli valvoa suojattomien tienkäyttäjien liikennekäyttäytymistä ja turvallisuutta. Valvonnassa puututtiin sellaiseen käyttäytymiseen, joka vaaransi lähinnä jalankulkijoiden, polkupyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvon kuljettajien turvallisuutta.

Valvontaa keskitettiin erityisesti liikennevalojen noudattamiseen ja jalkakäytävällä ajamiseen.