Kirjastolle hanketukea aluehallintovirastolta – kuntalaiset halutaan mukaan suunnitteluun

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet kirjastojen alueelliseen ja paikalliseen kehittämiseen avustuksia 1 325 300 euroa 80 eri hankkeelle. Hankkeissa muun muassa edistetään lukuharrastusta, lukutaitoa ja elinikäistä oppimista.

Mäntsälässä 20 000 euron avustusrahalla halutaan saada kuntalaisten tarpeet ja toiveet uusista kirjastotiloista tilasuunnittelun tueksi Unelmoidaan uudesta -hankkeella.

Kyseessä on osallistavan vuoropuhelun ja eri toimijoiden välisen kumppanuuden avulla toteutettava taustoittava suunnitteluprojekti, jonka tavoitteena on tukea selvitystyötä, jolla etsitään kirjastolle uusia tiloja.

Hanke antaa kuntalaisille osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuden kirjastoa koskevassa päätöksessä ja suunnittelussa.

– Keväällä valmistellaan ohjausryhmälle esitys hankkeen etenemisestä ja kilpailutus ulkopuolisen fasilitaattorin hankinnasta. Varsinainen työskentely kuntalaisten ja sidosryhmien kanssa alkaa elokuussa.

– Ei siis suunnitella uutta kirjastorakennusta tai vanhojen tilojen peruskorjausta. Hankkeen avulla tuotetaan tietoa kirjastotilojen tarveselvitykseen, sivistysjohtaja Timo Ahvo kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut