Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hausjärven Taekwondo saa nuoret liikkeelle myös Sälinkäällä – "emme saa kummastakaan kunnasta tukea tähän salimaksuun"

Sälinkään koulun liikuntahallissa puetaan panssareita parinkymmenen innokkaan taekwondon harrastajan ylle.

On alkamassa jokamaanantainen Hausjärven Hong Tae Kwon Don harjoitusilta. Kamppailulaji on lähtöisin Koreasta.

– Olen harrastanut taekwondoa viisi vuotta, laskee Nea Ollila. Isältä harrastus on peritty.

– Laji on erittäin tekninen ja siitä saa monia uusia taitoja. Olen oppinut mm. kaatumisia, potkuja, torjuntoja ja lyöntejä.

Ollila kokee, että on harjoitusten ansiosta entistä notkeampi.

– Olisi mukava päästä liikesarja-kilpailuihin. Tavoite se on, mutta ehkä vasta jonkin ajan kuluttua.

Kevin Vares liittyi seuraan reilu puoli vuotta sitten, elokuussa.

– Olin käynyt nyrkkeilemässä kuusi vuotta, mutta kun muutimme tänne, olisi pitänyt matkustaa Lahteen treenaamaan. Piti siis löytää uusi harrastus, onneksi se löytyi. Lopetin nyrkkeilyn ja siirryin harrastamaan taekwondoa.

– Koen tärkeäksi oman itsensä haastamisen, erilaisten tekniikoiden opettelun ja eri kilpailumuodot. Tämä ilman muuta kehittää liikunnallista monipuolisuutta.

Harjoitusten toinen ohjaaja Sirpa Halonen kertoo, että kolmannes Hausjärven Hong Tae Kwon Do- seuran jäsenistä on Mäntsälästä. Sälinkäällä harjoituksia on ohjattu kolmatta vuotta.

– Aloitamme uuden peruskurssin joka toinen syksy. Mukaan pääsee vasta syksyllä 2023.

– Harrastusta haittaa, ettemme voi käyttää koulun salia kesätreenaamiseen, koska sali on kiinni kesän. Osalla harrastajista kausi katkeaa, jos ei ole mahdollisuutta lähteä treenaamaan pidemmälle esim. Oittiin.

Seura on myöskin eräänlainen väliinputoaja.

– Seura ei ole aikeissa nostaa 40 euron suuruista kausiharrastusmaksuaan. Maksamme Sälinkäällä korotettua salin käyttömaksua, koska seuran kotipaikka on Hausjärvellä. Emme saa kummastakaan kunnasta tukea tähän salimaksuun: Hausjärvellä katsotaan, että eivät voi tukea salimaksuja, kun harrastus järjestetään toisessa kunnassa. Mäntsälässä taas ei voida tukea seuraa, joka on kirjoilla muualla!

Hausjärven Hong Tae Kwon Don palkittiin Tähtiseura-merkillä maaliskuun puolessa välissä. Se on seuratoiminnan laadun tae, ja järjestelmää pitää yllä Suomen Olympiakomitea.

Tähtimerkki on lupaus laadusta. Merkin saaneessa seurassa toimitaan vastuullisesti, kuunnellaan ja kannustetaan osallistujia, reagoidaan ympärillä tapahtuviin muutoksiin, toimitaan modernisti ja vaikutetaan toimintaympäristöön.

Suomen Taekwondoliiton puheenjohtaja Kari Sirviön mukaan Tähtiseura-hanke on tärkeä: Liiton näkökulmasta hankkeen merkitys on, että seurat ja liitto voivat auditointien kautta arvioida, miten toiminnan laatu kehittyy paikallisesti ja maanlaajuisesti.

Tähtiseurat auditoidaan kolmen vuoden välein toiminnan laadun varmistamiseksi.