Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyökännummen koulussa tempaistiin Ukrainan hyväksi

– Jokainen ihminen pystyy auttamaa omalla tavallaan. Ukrainan auttaminen tärkeää, jotta sodan jalkoihin jääneet viattomat siviilit eivät kärsisi turhaan, pohtivat Hyökännummen koulun oppilaat Venny Kallio ja Nea Savolainen.

Hyökännummen koulun viidennen ja kuudennen luokan oppilaat järjestivät koululla myyjäiset, joitten tuotto käytettiin lyhentämättömän Ukrainan hyväksi. Luokat lähettävät tuoton SPR:n kautta.

Tapahtumassa oppilaat myivät vuorotellen leivonnaisia koulun oppilaille ja henkilökunnalle. Leivonnaiset on valmistettu kodeissa.

Idea tuli muutamalta 6-luokan tytöltä. He halusivat auttaa Ukrainaa jollain tavalla Suomesta käsin.

– On mukavaa, kun voimme auttaa näin isossa ja kriittisessä tilanteessa. Meillä on ollut iso halu päästä auttamaan. ja on mahtavaa, kun saamme tällaisen mahdollisuuden, toteavat tytöt. Ajatukset keskittyvät ennen muuta lasten tilanteeseen. Lapsia kuolee paitsi avun puutteen, myös surkeiden olosuhteiden takia.

Opettaja Liisa Tuomi on tyytyväinen oppilaitten ideaan. Tämä on parasta kasvatusta kansainvälisyyteen ja globaaliin vastuuseen. Opetussuunnitelma tukee hyvin tällaista tekemistä. Tärkeintä tässä ei ole suuri tuotto, vaan että jokainen on voinut osallistua ja antaa roponsa.

– Me opettajat voimme olla ylpeitä empaattisista, toimeen tarttuvista ja osaavista oppilaista. Projekti on ollut täysin oppilaslähtöinen ja oppilaat ovat vastanneet kaikista projektin vaiheista. On ollut liikuttavaa seurata, kuinka intensiivisesti ja ajatuksella oppilaat ovat projektiin suhtautuneet. Heillä on ollut suuri halu auttaa ja tehdä hyvää.