Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on Jan Vapaavuoren kohtalo? – Olympiakomitean hallitus kokoontuu keskiviikkoiltana, kokousta on valmius jatkaa torstaiaamuun asti

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontuu keskiviikkoiltana ylimääräiseen kokoukseen poikkeuksellisissa tunnelmissa. Julkisuuteen on noussut huippu-urheilujohtaja Mika Lehtimäkeen liittyvä häirintätapaus: Lehtimäen väitetään käyneen käsiksi Olympiakomitean naispuolisiin työntekijöihin ja jatkaneen häirintää öisillä tekstiviesteillä.

Todennäköistä on, että myös puheenjohtaja Jan Vapaavuoren asemasta keskustellaan. Julkisuuteen tulleiden tietojen perusteella Vapaavuoren epäillään puhuneen totuuden ohi maanantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Lisäksi viime perjantaina Vapaavuori kommentoi Ilta-Sanomille, ettei Lehtimäkeen liittyneissä tapauksissa ollut kyse fyysisestä kajoamisesta.

Olympiakomitean viestintäpäällikkö Mika Noronen kommentoi, että kokous on luvassa keskiviikkoiltana. Olympiakomitealla on valmius jatkaa kokousta torstaina aamulla.

– Kokous on illalla ja jatkuu mahdollisesti torstaina aamulla. Tiedotamme asiasta torstaina.

– En tiedä kokouksen asialistaa sen tarkemmin. Henkilöstö ei yleensä osallistu hallituksen kokouksiin tai työhön, joten täytyy odottaa huomiseen, jotta tiedämme enemmän.