Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seurakuntakeskuksen salissa järjestetään juhlalounas diakonian juhlavuoden kunniaksi

Diakonian 150-vuotisjuhlaa vietetään ti 5.4. klo 11 seurakuntakeskuksen salissa.

Kirkon diakonialla on tänä vuonna paljon syytä juhlaan, sillä torstaina 1.9. tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Suomessa vihittiin virkaan ensimmäinen diakonissa, Matilda Hoffman.

Tämän kunniaksi vuosi 2022 on diakonian juhlavuosi, jonka keskiössä ovat erityisesti diakonian vihkimysvirka, ammatillinen diakoniatyö sekä kaikki diakonian toimijat.

– Diakoniatyö on kohtaamista, kuuntelua, auttamista ja pysähtymistä ihmisten asioiden äärelle. Pyrimme auttamaan, tukemaan ja ohjaamaan ihmisiä niin, ettei kukaan jäisi yksin, Mäntsälän seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Timo Naapuri selittää.

– Meillä diakoniatyöntekijöillä on tärkeä tehtävä kulkea mäntsäläläisten matkakumppaneina arjen keskellä, ja meillä on ilo tehdä hyvin monipuolista auttamistyötä eri-ikäisten mäntsäläläisten parissa.

Diakonian 150-vuotisjuhlaa vietetään tiistaina 5.4. klo 11–13.30 seurakuntakeskuksen salissa. Diakoniapappi Päivi Laalo pitää juhlan aluksi alkuhartauden, jonka jälkeen nautitaan hyvästä ruoasta ja seurasta.

– Juhlan aikana kurkistetaan Mäntsälän seurakunnan diakoniatyön arkeen menneinä vuosina. Juhlalounas on kaikille maksuton, ja juhlaan voi osallistua oman aikataulun mukaan milloin vain klo 11–13.30 välillä, Timo Naapuri kertoo.

Kesällä diakoniatyöntekijät aikovat jalkautua Mäntsälän torille tiistaina 7.6. klo 10–12. Juhlavuoden kunniaksi Mäntsälän seurakunnan diakoniatyö tarjoaa silloin maksuttoman keittolounaan kaikille halukkaille, ja samalla on mahdollista myös jutella diakoniatyöntekijöiden kanssa. Lisäksi torilta löytyy kirpputori Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Lisätiedot: vs. johtava diakoniatyöntekijä Timo Naapuri p. 040 743 3262, timo.naapuri@evl.fi