Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joukkuevoimistelijoiden Mustan Kissan Cup palaa launtaina monitoimitalolle

Joukkuevoimistelijat täyttävät Mäntsälän monitoimitalon lauantaina 2.4., kun Mustan Kissan Cup avaa joukkueiden kevään vapaaohjelmien kilpailukauden.

Mäntsälän Voimistelijoilta on mukana neljä joukkuetta; Belisia 8-10v, Lilat 10-12v, Liliat H12-14v ja Minea H16-20v sarjoissa.

Kaikkiaan mukana on 72 joukkuetta ja 660 voimistelijaa kuudessa kilpailusarjassa.

MKC-kilpailu on järjestetty edellisen kerran paikan päällä maaliskuussa 2019. Kevään 2020 kilpailu peruttiin koronan takia viikkoa ennen ja keväällä 2021 kilpailu toteutettiin virtuaalikilpailuna.

– Kisakoneiston uudelleenvirittäminen on aina haastavaa. Mutta omien kilpailujen järjestäminen on tärkeää niin seuralle kuin seuratoimijoille, koska yhdessä tekeminen liimaa meitä paremmin yhteen. Korona-aikana vanhempien kanssa yhteistyö on vähentynyt, mutta ilman heitä emme voi tapahtumia järjestää. On hienoa tehdä kotikisat meidän omille joukkueillemme. Mäntsälä on myös tunnettu siitä, että täällä on mukava ilmapiiri kilpailla, sanoo kilpailujenjohtaja Kaisa Koli.

Julia Laaksonen valmentaa Belisia-joukkuetta yhdessä Essi Mäntysen ja Emma Ylinampan kanssa.

– Belisialla on edessään ensimmäinen kilpailu 8–10-vuotiaiden sarjassa. Aiemmin Starassa olemme saaneet kirjallista palautetta, mutta nyt saamme jo ensimmäisen kategoriatuloksen tuomareilta. Kyllä meitä kaikkia jännittää, mutta innoissamme odotamme esiintymistä kotiyleisön edessä. Sairastumiset ovat vaikeuttaneet valmistautumista, mutta siitä huolimatta olemme meidän taito- ja ikätasollamme hyvässä vauhdissa. Kotikisoihin lähdemme nauttimaan ja näyttämään isoja hymyjä Peppi Pitkätossu -ohjelmalla, kertoo Julia Laaksonen.

Kisaviikonloppuun niin joukkueilla kuin valmentajillakin kuuluvat vapaaehtoistyöt eri kisahommissa.

– Voimistelijat itse kilpailevat ja lisäksi he osallistuvat eri tehtäviin vaikkapa ajanotossa ja rajavalvonnassa. Valmentajat huolehtivat joukkueiden valmistautumisesta ja huolehtivat kisamaton kunnosta. Kaikki voivat auttaa kisajärjestelyissä oli sitten seuran harrastaja tai vaikkapa isovanhempi tai kummi. Tervetuloa auttamaan tai kannustamaan, jatkaa Kaisa Koli.

Kilpailut alkavat lauantaina klo 10:30 ja jatkuvat noin klo 16 asti. Pääsylippuja saa ostaa monitoimitalolta koko päivän ajan.